УДРУЖЕНА ОПОЗИЦИЈА ПИТА ГРАДОНАЧЕЛНИКА : ЗБОГ ЧЕГА НИШКА ВЛАСТ ВОДИ НИШ У ХАОС ПРИВРЕМЕНЕ УПРАВЕ?

Удружена опозиција Ниша упозорава представнике власти у Нишу да својим одлукама као и намерним незаказивањем седнице Скупштине Града наносе Граду и грађанима Ниша немерљиву штету а све због својих партијских и послушничких интереса према републичкој власти и својој партијској централи у Београду.

Одлуке Градског већа донете у последња три месеца које судбину нишког Аеродрома треба да пренесу у надлежност Републике и Владе, угрозиле су пословање и углед Аеродрома “Константин Велики” а тиме и имовину свих грађана Ниша. Представници власти у Граду, почев од градоначелника, његовог заменика и појединих градских већника, третирају Град као своју “прћију” и од управљања Градом стварају правни и политички апсурд.

Скупштина града је у блокади скоро пуна три месеца, под клима(вим) изговорима или због чекања да оду гости са градске Славе.

Уколико се до 23.јуна не одржи седница Скупштине Града Нишу прети према Закону о локалној самоуправи распуштање Скупштине, привремена управа и Ниш ће остати и без ове скупштинске и извршне власти и Град ће се ставити у руке тзв. Привременог органа који ће именовати Влада.

Ниш за то време тоне све више, улице се не поправљају месецима, грађани и привреда опстају све теже али ће ова, најнеспособнија и најарогантнија власт коју је Ниш икада имао, да допусти да се судбина Града стави у руке петочланог привременог органа.

Позивамо Градоначеника , уколико уопште на то има одговор и уколико се уопште још о нечему пита, да грађанима Ниша објасни шта ће за Ниш и грађане значити привремена управа. Поред потпуне капитулације дилетантске, неспособне и самохвалисаве напредњачке нишке власти , да ли ће привремена управа бити јасан сигнал високог политичког ризика за стране инвеститоре и хоће ли они одустати од улагања које нам Председник Републике, како сам каже “доноси у Ниш, чији грађани глупо протестују” ?

Умете ли , Градоначелниче, да нам кажете како ће се остваривати буџет Града, колика ће штета бити по привреду и економију Ниша, колико ће се смањити плате запосленима у јавној управи којом ће руководити  привремени орган?

И хоће ли привремени орган,  Градоначелниче, уместо распуштене Скупштине и изабраних одборника донети одлуку о преносу својинских и управљачких права на Аеродрому “Константин Велики” са Града на Републику? И да ли је због тога најављена смена директора Аеродрома, да ли се због тога не обнављају уговори са запосленима на Аеродрому, да ли због тога градска власт већ сада урушава пословање Аеродрома, како би свом правном сукцесору , Влади олакшала посао уништења конкуренције?

На сва ова и још многа питања тражимо одговоре.

Или их можда грађани Ниша не заслужују? Немојте грађане Ниша сматрати политичким идиотима, који ће у борби за преживљавање заборавити и на намештене тендере у јавним предузећима, на скандале у “Горици”, нишке улице из чијих рупа вири калдрма,  на понор нишке културе, на партијска запошљавања, као и на  последњи скандал  отимачине нишког Аеродрома.

Након што уведете Ниш у привремену управу све ће то  на ванредним изборима грађани наплатити.

Саопштење потписију:

  1. Демократска странка
  2. Доста је било
  3. Двери
  4. Левица Србије
  5. Народна странка
  6. Нишка иницијатива
  7. Нова странка
  8. Покрет слободних грађана
  9. Покрет за преокрет
  10. Социјалдемократска странка
Scroll to Top