N1: Protest u Kraljevu, traže smenu gradske vlasti

Izvor: N1

Večeras je u Kraljevu održan protest protiv gradske vlasti. Na skupu kojem je prisustvovalo nekoliko stotina ljudi zatraženo je da kompletno rukovodstvo izvršne vlasti u tom gradu podnese ostavke.

Inicijalna kapisla za organizovanje skupa bio je konkurs za sufinansiranje javnog informisanja.

Prema mišljenju opozicije koja je organizovala skup, najveća sredstava su dobili mediji bliski SNS.

Protest je organizovalo 13 opozicionih stranaka, a njima su se pridružili i radnici propalih firmi – Fabrike vagona, Magrohroma i Autotransporta, koji su ostali uskraćeni za plate.

Sa skupa je poručeno da su sredstva na konkursima za sportska i druga udruženja dobijana na osnovu rodbinskih i partijskih veza, a da je kap koja je prelila čašu je konkurs za sufinansiranje javnog informisanja. Tvrde daje novac otišao medijima bliskim SNS.

“Zadnje što su je uradila gradska vlast bila je raspodela sredstava medijima koji su bliski SNS. Oni su dobili 8 miliona dinara, dok su recimo tri televizije dobile ukupno 200.000 dinara“, kaže Ivan Matović iz Udruženja starosedelaca Kraljeva.

Narodni poslanik Dragan Vesović iz Dveri rekao je da slobodna reč u Kraljevu mora da ostane živa.

“Vlast je ovakvom podelom sredstava medijima, učinila sve da slobodne medije ugasi. Ovim skupom smo želeli da pokažemo da u Kraljevu ima onih kojih se sa tom podelom ne slažu”, rekao je Vesović.

Predstavnici opozicije večeras su istakli da neće dozvoliti da im se zabrani sloboda govora, i zatražili smenu gradonačelnika Kraljeva, načelnika Raškog okruga i članove Gradskog veća u Kraljevu.

Scroll to Top