Саопштење опозиционих политичких организација у Нишу

Удружене опозиционе политичке организације у Нишу захтевају од Српске напредне странке да престане да запослене у јавним предузећима и градским и општинским управама третира као бело робље које, под уценом и претњама, истоварује на изрежиране дочеке и клицање напредњачком вођи.

Пракса напредњачког интересног удружења да јавне ресурсе и грађане злоупотребљава зарад своје маркетиншке агенде, очигледно је ескалирала, те тако пред сутрашњи долазак Александра Вучића у Ниш, да би отворио исту фабрику по ко зна који пут и успут покушао да „оправда“ отимање аеродрома од Нишлија, круже спискови људи које под присилом треба довести на још један вашар обмана и манипулација.

Опозиционе странке и покрети упозоравају да запослени у јавним предузећима и установама нису квоте којима располажу месни одбори владајуће странке. Стога, охрабрујемо наше суграђане да одоле притисцима и не саучествују у бруталном фалсификовању стварности које за циљ има пљачку нашег аеродрома. Управо због тога, у време планираног, изрежираног дочека Александра Вучића, организоваћемо мобилне екипе које ће обилазити јавна предузећа и установе, контролисати њихов рад и подржати запослене да остану тамо где, усред радног времена, и треба да буду – на радним местима за која примају плату из јавног буџета, а не на партијским скуповима.

Нишка опозиција наставиће бескомпромисно да се бори против отимања нишке ваздушне луке, како институцинално, тако и на улици, те ће пружити пуну подршку грађанском протесту, заказаном за сутра у 18 сати на Тргу краља Милана.

Такође, у четвртак, 26. априла, у 17 сати организоваћемо отворену скупштину на којој ћемо од свих градских одборника, именом и презименом, затражити да се јавно изјасне да ли ће гласати против отуђења аеродрома. Пред сваким одборником је избор – да ли ће гласати по сопственој савести и у јавном интересу због којег су и бирани, или ће своје име заувек обележити срамотом јер су дозволили пљачкање Ниша.

 

Саопштење потписију:

  1. Демократска странка – Ниш
  2. Доста је било – Ниш
  3. Двери – Ниш
  4. Левица Србије – Ниш
  5. Народна странка – Ниш
  6. Нишка иницијатива
  7. Нова странка – Ниш
  8. Покрет слободних грађана – Ниш
  9. Покрет за преокрет – Ниш
  10. Социјалдемократска странка – Ниш
Scroll to Top