Исплатите пензије пре Ускрса – није ПИО каса СНС-а

Покрет за ПРЕОКРЕТ тражи од Републичког фонда за пензијско и инвалидско осигурање (ПИО) да први део мартовске пензије за 2018. годину исплати пре Ускрса, јер је због исплата пензија пред београдске изборе, дошло до великог временског распона у исплати другог дела фебруарске и првог дела мартовске пензије. Поред тога, пред парламентарне изборе 2016. године, који су се одржавали седам дана пре Ускрса, пензионерима су пензије исплаћене два дана пре избора, па тиме знатно пре Ускрса, уз образложење да је то “због Ускрса, а не због избора”. Уколико пензије не буду исплаћене ове недеље, пре Ускрса, пензије ће пензионерима  каснити, и у односу на уобичајене термине исплате пензија.

Цитирамо саопштење ПИО из 2016. године када су пензије пред парламентарне, покрајинске и локалне изборе  исплаћене три дана пре уобичајеног рока (Блиц 21.04.2016):

“У ПИО фонду кажу да је приликом прављења годишњег плана исплате пензија вођено рачуна о ускршњим празницима, преносе београдски медији.

Ускршњи празници се ове године поклапају са 1. мајем, и падају недељу дана после избора.

– Почетак исплате на кућне адресе је у петак, како би сви пензионери пре празника добили новац, јер је пошти потребно пет радних дана за исплату пензија свим пензионерима – наводе из ПИО фонда.”

Целу вест погледајте на: https://www.blic.rs/vesti/politika/slatka-veza-izbora-i-penzija-iznenadenje-novac-penzionerima-stize-tri-dana-pre-roka/03e0ded

Покрет за ПРЕОКРЕТ напомиње да се Влада Србије и ПИО понашају као да су средства, од којих се исплаћују пензије, партијска каса СНС-а и да их могу користити у предизборне сврхе. Пред београдске изборе исплатили су раније пензије иако није било никаквог ни државног, нити верског празника. Према обавештењима које имамо ПИО не намерава да исплати пензије пре Ускрса, па ће већина пензионера бити без могућности да купе основне намирнице, а камоли да достојанствено прославе овај хришћански празник. Исплату пензија пре рока, у предизборне сврхе, СНС користи од доласка на власт, а мимо изборних циклуса је смањио пензије пензионерима и довео их до просјачког штапа.

Scroll to Top