ВОЈВОДИНИ ЈЕ НУЖАН ПРЕОКРЕТ

Покрајински одбор Покрета за ПРЕОКРЕТ усвојио је документ “Преокрет за Војводину” – програм од 15 тачака са смерницама у кључним областима важним за живот грађана покрајине.

Овај документ настао  је из потребе да се заустави назадовање Војводине које је приметно у свим областима и препознаје се као економски, политички, културни, демографски, еколошки суноврат.

Програм “Преокрет за Војводину” је подељен на 15 области у којима процењујемо да је неоподан преокрет – између осталог здравства, образовања, питања мањинских заједница, пољопривреде.

Војводина је на путу пропадања а међу решењима које Покрет за ПРЕОКРЕТ предлаже су: заустављање продаје земље странцима и враћање пољопривредног земљишта локалном становништву уз фер услове закупа, персонализација избора, подстицаји за развој руралних и мањих урбаних средина, боље кориштење туристичких потенцијала, заустављање еколошке девастације Војводине. У документу стоји и да је неопходно променити стање у области медија у Војводини који су под окупацијом једне странке, “вратити” јавни сервис грађанима и изборити се за поштовање етичких и професионалних стандарда у овој важној области.

Scroll to Top