ИЗБОРИ МОГУ ЗАУСТАВИТИ МАЛОГ И ВУЧИЋА ОД НАУМА ЗА НОВА РУШЕЊА У БЕОГРАДУ

Након рушења  у Савамали и Скадарлији Синиша Мали и Александар Вучић би наставили са рушењем знаменитости Београда након градских избора, ако би им грађани Београда за то дали прилику. „Први на мети био би им Савски мост, који је Миладин Зарић Мића великом храбрашћу сачувао од Немаца“ – истакао је, гостујући на ТВ НАША, Јанко Веселиновић, председник Покрета за ПРЕОКРЕТ, који на изборима наступају са листом „Драган Ђилас, Београд одлучује – људи побеђују“.

Веселиновић је истакао да је Драган Ђилас овога пута стао у одбрану тог моста. Изнео је мало познате детаље да је Савски мост остао једини мост који није срушен у повлачењу Немаца у целој Европи. „Поред њега  десет дана „држао“ се  мост Лудендорф на Рајни који, од тешких оштећења,    порушио 10 дана након повлачења Немаца. Али његови делови извађени су из Рајне и чувају се у музеју. Поред моста код Шапца, који је био непроходан, Савски мост је након повлачења  окупатора, био једина веза између Централне Србије и Срема.“ истакао је Веселиновић.  Говорећи о подвигу учитеља Миладина Зарића Миће, који је спасио Савски мост од рушења, пресецањем жица, истакао је да је напредњачка власт 2014. године уклонила спомен плочу са његовим именом у Београду и рушење Савског моста био би други обрачун са тим херојом.  „Ради се о човеку који је био херој балканских ратова и херој из Првог светског рата и за то одликован.“ истакао је Веселиновић и додао  да је Зарић на својим грудима, за живота, носио одликовања Милош Обилић, Крста Краља Петра Првог, Албанске споменице и многих одликовања за херојство из бивше Југославије.  Веселиновић је приказао слике Савског моста који су „Александар Вучић и Синиша Мали одлучили да сруше“. Поручио је да ће Београђани тај мост спасити само ако 04.марта изађу на изборе и гласањем се супроставе том њиховом науму.

Веселиновић је говорио и о уништавању других знаменитости у Београду истичући пример Скадарске улице у којој не само што је турска калдрма замењена облутцима из Грчке већ је поред куће Ђуре Јакшића отворен стриптиз бар.   Веселиновић је најоштрије осудио злоупотребу деце у политичке сврхе коју СНС ових дана реализује преко Бранка СНС Коцкице, како је рекао, истичући да овај кандидат на листи СНС-а у вртићима на Врачару дели деци бесплатне улазнице за своје представе у циљу промоције СНС-а њиховим родитељима.

Scroll to Top