У последња три месеца у Суботици отказ добила 504 радника

Према информацијама које је Покрет за ПРЕОКРЕТ добио од радника “Сваровског” 29 запослених у овој компанији у Суботици је ових дана добило отказ. Заједно са 235 радника отпуштених у “Сименсу” и 250 људи који су без посла остали у градским предузећима и службама у Суботици је, само за последња три месеца, 504 радника остало без посла, па питамо градске челнике, да ли их судбина запослених, у компанијама које су добиле помоћ од  државе и града, уопште интересује.

Од градских челника јавност у Суботици није добила одговор ни на питање о отпуштањима у  Сименсу у Суботици, које смо недавно поставили. Сви, осим надлежних, знају да је започет поступак отпуштања 235 запослених, који су у овој компанији ангажовани преко агенције Тренкwалдер. То не би било тако чудно да садашњи председник Републике Србије, Александар Вучић, није најавио да ће ова компанија примати нове запослене.

Подсећамо да је недавно град Суботица донео одлуку о отпупуштању 250 запослених.

ГО Покрет за преокрет Суботица тражи објашњење на који начин ће се зауставити убрзано исељавање из Суботице када су  504 радника само у последња три месеца у Суботици добила отказ.

Scroll to Top