Заједничко саопштење опозиционих организација након састанка са представницима УО РТС-а

Представници опозиције данас су од представника Управног одбора Радио-телевизије Србије захтевали моменталну оставку, односно смену председника Управног одбора, генералног директора и уредника информативног програма те куће. Оставке су захтеване због непоштеног, непрофесионалног и незаконитог извештавања РТС-а у дужем временском периоду, што је утврђено извештајима независних организација, који су презентовани на састанку.

Захтев за моменталним оставкама, односно сменама представници Управног одбора нису прихватили.

Пошто су исцрпљена сва друга средства, опозиционе организације позивају све грађане и грађанке да у недељу у 19 часова дођу у Таковску улицу испред зграде Радио-телевизије Србије и захтевају оно што је њихово – јавни, а не страначки сервис и право на објективно информисање, а не пропаганду једне странке. Разбићемо медијски мрак!

На састанку у РТС-у су учествовале и протест организују, азбучним редом: Демократска странка, Левица Србије, Народна странка, покрет Не давимо Београд, Нова странка, Покрет слободних грађана, Покрет за преокрет, Покрет против Диктатуре, Социјалдемократска странка,  удружења „Шта радите бре“ и странка Заједно за Србију.

Scroll to Top