СНС И ГРАДСКА ВЛАСТ У БЕОГРАДУ ЗЛОУПОТРЕБЉАВАЈУ ИЗБЕГЛИЦЕ

СНС и градска власт у Београду трећи пут одлажу усељење 235 породица у станове који су изграђени средствима међународних донатора и тако манипулишу избеглицама, покушавајући да предају кључева искористе у предизборне сврхе. Ова злоупотреба је нарочито вулгарна с обзиром на чињеницу да актуелна београдска  власт за изградњу поменутих станова није дала ни један динар, нити за то има било какве заслуге. Подсећамо, средства за изградњу ових станова обезбеђена су донаторском конференцијом одржаном у Сарајеву  23.04.2012, на којој је Србија за збрињавање избеглица добила 335 милиона евра.  Још 08. 12. 2017.године објављена је коначна листа и најављено усељење. Ипак,  усељење је пролонгирано. Друго усељење најављено је за 15.12. 2017. године. Међутим, из градске управе Београда и  то усељење је одложено уз образложење да „државни врх не може да присуствује“ док је незванично речено да је Александар Вучић у посети Куби и да та додела не може да се организује без њега.  За данас је 235 породица добило нови позив за усељење, међутим оно је јуче отказано са сличним образложењем.

Радови на зградама у Овчи, Овчански пут 4, а/б/в завршени су у новембру, а након објављивања коначних листа и позива на усељење многе избеглице отказале су закупе станова, а сада се многи од њих налазе у новом избеглиштву код рођака или пријатеља, а ствари су им по шупама или на камионима. У тим породицама има и пуно деце, јер су такве породице имале предност према правилима конкурса.

Према изјавама већег броја избеглица Комесеријат је коректно спровео процедуру и имао коректан однос према избеглицама, међутим проблем је настао када се у поделу кључева и усељење умешао град, иако избеглице не знају каква је ту уопште улога града Београда, када они нису дали ни динар за те станове.

Покрет за ПРЕОКРЕТ осуђује ову очигледну злоупотребу и оцењује да је прикупљање политичких поена на људској невољи израз крајње бахатости власти која уместо о добробити људи мисли искључиво о својој промоцији.

Scroll to Top