НСПМ – Драган Ђилас представио тим за Београд: Данас у Србији постоји велика мржња и прогон свих који другачије мисле; Подршку дао и Душан Дуда Ивковић

Извор: НОВА СРПСКА ПОЛИТИЧКА МИСАО

Група грађана окупљена око листе “Драган Ђилас – Београд одлучује. Људи побеђују” представила је своје кандидате за одборнике Скупштине Београда.

Кандидат за градоначелника Београда Драган Ђилас, који је и први на листи је, у Дому омладине на првом предизборном скупу “Београде, почињемо”, рекао да су га подржали сјајни људи као и да се вратио у политику иако то није планирао.

“Можда сам погрешио што сам ћутао, а дошли смо у време када је срамота ћутати”, казао је Ђилас и додао да је у Београду и Србији завладала “страшна мржња и агресија према онима који другачије мисле”.

Он је позвао све грађане и кандидате који су га подржали да “никада на ружну реч и претњу не одговоре на исти начин, већ да се боре да се смањи агресија и мржња која се све више шири”.

Ђилас је рекао да СНС нема већину у Београду, већ да је огромна мањина.

То значи да смо ми, који другачије мислимо огромна већина, рекао је он и додао да је њихов посао да убеде људе да постоји огромна шанса да 4. марта победе у Београду и да из Београда крену промене.

Ђилас је додао да ће се залагати да у Боеграду постоји брига за људе која није, како је навео, социјална помоћ.

“Помоћ за младе брачне парове, за труднице, бесплатни уџбеници. Да направимо да живот буде бољи за све суграђане. Наше је да радимо часно и поштено и да о свима бринемо, без обзира за кога они гласали”, казао је он.

“Нећу дозволити премештање Старог савског моста”

Ђилас је додао да неће дозволити премештање Старог савског моста и да ће чувати успомену на човека (учитељ Миладин Зарић) који је сам успео да одбрани тај мост од Немаца у Другом светском рату:

“Тај мост стоји већ 70 година и сада су дошли неки Весић, Мали да га сруше. Хоћу да наша деца прелазе преко тог моста и памте човека који је узео ашов у руке. Један човек је променио историју, и то млади људи треба да схвате, да су промене могуће”.

Ђилас је казао да ће након скупа однети потписе и предати листу “Драган Ђилас – Београд одлучује. Људи побеђују” Градској изборној комисији.

Председик Народне странке Вук Јеремић казао је да није тајна да је међу некима од њих било несугласица, али да су данас те грешке стављене по страни због вишег циља.

Он је истакао да су међу кандидатима људи који су остварил нешто у животу и који доносе квалитет.

“Имамо лекаре, професоре, студенте, адвокате и оне са дипломатским искуством”, казао је Јаремић.

Лидер Покрета слободних грађана Саша Јанковић је рекао да Београд има посебно место у Србији и додао да бити житељ главног града значи и обавезу према свим грађанима Србије, због чега су предстојећи избори, како је оценио, битка за целу Србију.

Јанковић је позвао све који су стали иза њега, Вука Јеремића, да стану у “заједнички фронт на чијем је челу са пуним поверењем Драган Ђилас”.

Председник Левице Србије Борко Стефановић рекао је да су “све сујете и интереси из прошлости стали по страни и да сада виде само добро у другоме јер је сада велика зима и невоља завладала градом”.

“Овај непокорени град ће добити прилику да врати свој дух”, истакао је Стефановић и додао да први пут након шест година постоји јединствена прилика да “се све реке слију у једну која ће свом снагом да промени Београд, а затим и Србију”.

Председник Покрета за преокрет Јанко Веселиновић оценио је да је “актуелна власт рушила у Београду, говорила неистине и да сада покушава да фасцинира Београђане балеринама које имају углед у својој заједници као што градоначелник Београда Синиша Мали има у академској заједници”.

Председник Удружења синдиката “Слога” Жељко Веселиновић је рекао да грађани бирају између листе Драгана Ђиласа коју чине способни људи и листе “комплетних идиота” и додао да се “највећи од њих крију иза неких балерина и пропалих спортиста”.

Један од кандидата на листи карикатуриста Предраг Кораксић Коракс казао је да је сигуран да ће се “савладати хидра која је пустила пипке на све стране”.

Војни пилот у пензији Миле Делић позвао је грађане да гласају јер су, како је казао, бели листићи глас за манипулаторе.

Студенткиња Тијана Хегић против које је поднето четири прекшајне пријаве због наводног организовања протеста “Против диктатуре” је оценила да млади морају да се укључе у политику, као и да је научена да диже глас против диктатуре.

На првом предизборном скупу говорили су и градоначелник Шапца Небојша Зеленовић, председник Самосталног синдиката ПКБ Милисав Ђорђевић, прва ректорка универзитета у Београду Марија Богдановић, познати кошаркашки тренер Душан Дуда Ивковић.

Међу кандидатима на листи “Драган Ђилас – Београд одлучује. Људи побеђују” су и редитељ Здравко Шотра, професори Неда Тодоровић, Раде Вељановски и адвокат Владимир Тодорић.

Предата листа Драган Ђилас – Београд одлучује. Људи побеђују

Група грађана окупљена око листе “Драган Ђилас – Београд одлучује. Људи побеђују” прелада је, након првог предизборног скупа, Градској изборној комисији листу кандидата за одборнике Скупштине града Београда на изборима 4. марта.

Листу су ГИК-у предали кандидат те коалиције за градоначелника Београда Драган Ђилас, као и лидери Покрета слободних грађана, Народне странке, Левице Србије и Покрета за преокрет, Саша Јанковић, Вук Јеремић, Борко Стефановић и Јанко Веселиновић.

Они су након скупа у Дому омладине у пратњи присталица прошетали до зграде ГИК-а, где су предали листу са 110 кандидата за одборнике Скупштине Београда.

(Бета-Танјуг)

Scroll to Top