Гостовање председника Покрета за ПРЕОКРЕТ на НАША ТВ

ЂИЛАС ГРАДИО МАЛИ РУШИО

„Листа Драган Ђилас, Београд одлучује, људи побеђују  је једина листа која може да се супростави Маломе и Вучићу. Ту су и Покрет слободних грађана Саше Јанковића, Народна странка Вука Јеремића, Левица Борка Стефановића, Заједно за Србију Небојше Зеленовића,  синдикат Слога, Ново удружење пензионера Србије, вероватно и Покрет против диктатуре, али и људи попут Дуде Ивковића и других јавних личности. Наравно и наш Покрет за прокрет. Сваки дан нас је све више, свима је јасно да једино ова коалиција може да се супростави и да победи режим и у Београду, али и у Србији.  Ми желимо да од марта причамо о изградњи вртића, решавању саобраћајних проблема, помоћи пензионерима али и о заустављању пројеката попут спалионице отпада, која би грађане Београда коштала 50 милиона евра годишње и то наредних 30 година. Отпад се може збринути и на други начин.“– истакао је Јанко Веселиновић, председник Покрета за преокрет гостујући на телевизији НАША.

Веселиновић је истакао да је Драган Ђилас  био започео пројекат који је био брутално заустављен за изградњу метро линије Земун, Нови Београд  до Устаничке улице.  „Та, метро линија би значајно растеретила саобраћај. Београд би продисао. Просечан Београђанин који иде на посао, школу, на факултет дневно изгуби сат времена у саобраћајном хаосу. То је 365 сати годишње, односно 15 дана. Толико износи годишњни одмор оних који раде. И то само зато што је неко одлучио да Београд има друге приоритете, у односу на решавање саобраћајног хаоса: јелке, скупи украси, фонтане. „

Нагласио је да је Александар Вучић у паници и не зна, народски речено, куда удара и зато је бруталан.   Неће нас уплашити, али потребан нам је сваки грађанин јер само заједно можемо да станемо на пут пропадању Београда.

Веселиновић је показао слике неких од 45 обданишта у градским и приградским местима, која су саграђена у Београду, за време урављања градом од стране Драгана Ђиласом. Рекао је да је важно да она примају данас 14.000 деце, па је тиме помогнуто 28.000 родитеља, али и њиховим бакама и декама. Показао је и фотографије онога што је „радио“ Синиша Мали. То су фотографије рушевина у Савамали, најскупље јелке на свету, певајуће фонтане. Док је Ђилас градитељ Синиша Мали је рушитељ.

„Телевизија Пинк и Жељко Митровић добили су од државе у последње четири године 10,5 милиона евра. То је  1.249.500.000,00 динара. За тај новац је новац наше деце, запослених, незапослених, пензионера. Ако ме питате зашто – зато да не би силазио са те телевизије. Од тих пара могло је да се сагради 7-10 вртића за преко 1.000 деце. Не могу уопште да се сетим нечега успешног што су урадили Синиша Мали или Александар Вучић. До скора сам веровао да је то посао са Етихадом солидан посао, док јуче нисам чуо проверену вест да се Етихад повлачи из ЕР Србије. Почео је већ процес реструктуирања, она се претвара, практично, у нискобуџетску компанију. “ – истакао је Веселиновић

Scroll to Top