Претходна година – убрзано пропадање Суботице

У претходној 2017. години Суботица је, под влашћу СНС-а, СВМ-а и  њихових непринципијелних коалиционих партнера, потонула још дубље. Градска власт за половину мандата  није испунила ни једно предизборно обећање,  те ни у 2017. години није било “бржег развоја Суботице”, нити отварања нових радних места. Није решено ни питање све веће загађености Палићког језера, а постојећа постројења пропадају. Градски и приградски путеви су у катастрофалном стању јер се новац даје, по београдском рецепту, за певаче и певаљке. Одлив становништва  из Суботице се, због нарастајућег криминала, корупције и бесперспективности наставља и празне се како град тако и приградска насеља.

Општем безнађу које влада у граду допринело је отпуштање значајног броја радника који су радили у постојећим погонима, попут Сименса. Из јавног сектора отпуштани су људи без чланске карте СНС-а. Без посла је, искључиво због опозиционог деловања, остао и Александар Симић, председник  градског одбора Покрета за ПРЕОКРЕТ.              

Град Суботица је од града толеранције постао град бахатости и насиља. Пример таквом понашању стигао је у години иза нас од првог човека   Суботице Богдана Лабана чији се стил  комуникације своди на претње и уцене. Претња чупањем гркљана није био довољан разлог да буде смењен са  функције градоначелника, што значи да СНС и СВМ подржавају такво понашање. У протеклој години, за време  изложбе “Пет година пропадања”, на градском тргу,  у трајању од једног сата активисти Покрета за ПРЕОКРЕТ и председник проф. др Јанко Веселиновић нападнути су три пута.  Како је Суботица град безакоња полиција и тужилаштво нису реаговали.

ГО Покрета за преокрет Суботица остаје код става да Суботица не заслужује овакву власт и да  у овој години све опозиционе странке и покрети треба да учине све да се она смени и да се заустави пропадање Суботице.

Scroll to Top