BETA -Pokret za preokret: Politički otkaz u Subotici za našeg funkcionera

Izvor: BETA
Pokret za preokret saopštio je danas da je predsednik Gradskog odbora te organizacije u Subotici Aleksandar Simić dobio otkaz u javnom preduzeću zbog svog opozicionog delovanja.

“Aleksandar Simić dobio je danas otkaz u subotičkom Javnom preduzeću za upravljanje putevima, po direktnom nalogu gradonačelnika Bogdana Labana i kao kaznu za svoje opoziciono političko delovanje”, naveo je Pokret za preokret u saopštenju.

Dodaje se da je Simić proglašen tehnološkim viškom, ali mu je “neformalno stavljeno do znanja” da je razlog za otkaz kritika gradske vlasti ispoljena kroz nekoliko javnih nastupa i akcija, izmedju ostalog, ukazivanje na izostanak primene latiničnog pisma, iako je ono u službenoj upotrebi u Subotici, kao i izložba “Pet godina propadanja”, koja je u znak borbe protiv nasilja priredjena od Pokreta za preokret na gradskom trgu u Subotici, neposredno pošto je gradonačelnik Subotice Bogdan Laban napao stranačkog suparnika, uz pretnju “čupanjem grkljana”.

U saopštenju se navodi da je Aleksandar Simić diplomirani inženjer sa 30 godina radnog staža, koji je u periodu od 2006. do 2008. godine bio član Gradskog veća zadužen za komunalne poslove.

Preduzeće u kom je Simić proglašen tehnološkim viškom u proteklih osam meseci broj zaposlenih je povećalo sa 28 na 32, a još dva radnika angažovana su po ugovoru o delu.

“Dakle, broj novih zaposlenih i radno angažovanih je povećan za šest, te je jasno da je obrazloženje o tehnološkom višku samo pokriće za politički progon. Takodje je važno da je u trenutku kada mu je uručen otkaz Simić bio angažovan kao stručno lice zaduženo za praćenje realizacije ugovora sa pet preduzeća, pa će sada ti poslovi ostati bez nadzora, iako postoji ugovorna obaveza nadzora”, piše u saopštenju.

Pokret za preokret je ocenio da je ovaj dogadjaj još jedan dokaz da je Srbija ušla u “period totalitarizma koji podseća na najmračnije periode u istoriji, kada se zbog političkog opredeljenja gubio posao, stan ali i glava”.

“Subotica po količini nasilja naprednjačke vlasti na čelu sa Bogdanom Labanom predstavlja samo primer kako će cela Srbija uskoro izgledati, ukoliko to ne sprečimo”, navodi se u saopštenju koje je potpisao predsednik Pokreta za preokret Janko Veselinović.

Scroll to Top