Политички реваншизам у Суботици – председник ГО Покрета за Преокрет добио отказ у јавном предузећу због свог опозиционог деловања

Председник ГО Покрета за ПРЕОКРЕТ у Суботици, дипл.инг Александар Симић добио је данас отказ у суботичком Јавном предузећу за управљање путевима, по директном налогу градоначелника Богдана Лабана и као казну за своје опозиционо политичко деловање!

Симићу је отказ уобличен у форму проглашавања технолошким вишком, али му је неформално стављено до знања да је разлог за отказ критика градске власти испољена кроз неколико јавних наступа и акција – између осталог, указивање на непримену латиничног писма, иако је оно у службеној употреби у Суботици, као и изложба „Пет година пропадања“, која је у знак борбе против насиља приређена од стране ГО Покрета за ПРЕОКРЕТ на градском тргу у Суботици (непосредно након што је градоначелник Суботице Богдан Лабан напао  страначког супарника уз претње чупањем гркљана).

Александар Симић је дипл. инжењер са 30 година радног стажа. У  периоду од 2006 -2008. био је члан Градског већа задужен за комуналне послове. Предузеће у ком је Симић проглашен технолошким вишком (ЈП за управљање путевима, урбанистичко планирање и становање) у протеклих 8 месеци број запослених је повећало са 28 на 32, а још 2 радника ангажована су по уговору о делу. Дакле – број нових запослених и радно ангажованих је повећан за 6, те је јасно да је образложење о технолошком вишку само покриће за политички прогон. Такође је важно да у тренутку када му је уручен отказ Симић био ангажован као стручно лице задужено за праћење реализације уговора са пет предузећа, па ће сада  ти послови остати без надзора иако постоји уговорна обавеза надзора.

„Ушли смо у период тоталитаризма који подсећа на најмрачније периоде у историји када се због политичког опредељења губио посао, стан али и глава. Суботица по количини насиља напредњачке власти на челу са Богданом Лабаном прадставља само пример како ће цела Србија ускоро изгледати, уколико то не спречимо. За време изложбе Пет година пропадања у Суботици нападнути смо физички три пута, о чему су медији писали, а полиција и тужилаштво до данас нису учинила ништа иако су и починиоци познати.

Ово је отворени и огољени политички притисак и израз крајње бахатости власти која покушава да ућутка све који указују на назадну и погрешну политику.

Покрет за ПРЕОКРЕТ најснажније осуђује овакве поступке, поручује да ће се против њих борити свим правним средствима а доносиоцима и спроводиоцима политичког прогона поручује да Суботица (и Србија) нису ничије власништво те да ни једна влас није довека“ – истиче проф. др Јанко Веселиновић, председник Покрета за ПРЕОКРЕТ.

Scroll to Top