ПОКРЕТ ЗА ПРЕОКРЕТ ПОДРЖАО ЂИЛАСА ЗА ГРАДОНАЧЕЛНИКА

img_20171221_101443Покрет за ПРЕОКРЕТ је на седници Извршног одбора  једногласно донео  одлуку да  подржи  Драганa Ђиласа да буде на челу заједничке опозиционе листе за београдске изборе и да буде заједнички кандидат за градоначелника . Покрет за ПРЕОКРЕТ се на тај начин прикључује заједничком фронту  опозиције у Београду и позива остале странке и покрете да то исто учине.  Претходно је, у уторак,  председник Покрета за ПРЕОКРЕТ проф. др Јанко Веселиновић разговарао са Драганом Ђиласом о најзначајнијим циљевима везаним за развој Београда, заједничком раду на формулисању и презентовању програма за Београд и потреби што ширег фронта политичких покрета, странака, и грађана ради промене стања у главном граду. Договорен је нови састанак Драгана Ђиласа са руководством Покрета за ПРЕОКРЕТ.

Током претходног дана председник Покрета за ПРЕОКРЕТ је имао  састанак са Сашом Јанковићем, председником Покрета слободних грађана, на којем се разговарало о истој теми и том приликом је постигнута пуна сагласност.  У оба разговора постигнута је сагласност о потреби хитног заједничког рада на спречавању изборних манипулација, спречавању куповине гласова бирача, притисака на бираче као и обезбеђивања једнаког третмана на Јавном медијском сервису.

„Драган Ђилас је најбољи кандидат за градоначелника Београда, а то добро знају и Београђани и зато  верујем у његову победу. Овом опозиционом фронту потребан  је сваки човек у Београду, јер ово није страначка борба већ је  ово  изнуђена борба за град у коме Београђани живе. То је одлука о борби за уређен град, против безакоња. Ми са нашим политичким партнерима у тој борби, али и грађанима, желимо наредних дана да разговарамо о обичним стварима: изградњи дечјих вртића за 30 хиљада деце,  о томе шта можемо да учинимо за пензионере или породиље. Желимо да причамо о уређењу периферних општина и приградских насеља. Желимо да  децентрализујемо град, па да Батајница и Борча буду општине, јер је то у интересу грађана који живе у тим насељима. Желимо да разговарамо око смањивања штете од пројекта „Београд на води“,  али и да отворимо питање катастрофалне приватизације Студиа Б и  бројне друге теме. Нама је, а верујем и Београђанима, важна и тема спречавање уништавања Скадарлије и учинићемо све да се оно на пролеће заустави.“ – истакао је поводом одлуке проф. др Јанко Веслиновић, председник Покрета за ПРЕОКРЕТ.

Scroll to Top