ЗЛОУПОТРЕБА ДРЖАВНЕ ИМОВИНЕ У СТРАНАЧКЕ СВРХЕ

Покрет за преокрет тражи од Тужилаштва и Агенције за борбу против корупције да хитно испита коришћење државних ресурса у страначке сврхе од стране СНС-а и СПС-а. Нужно је да се утврди кривична и свака друга одговорност Александра Вучића и Ивице Дачића, као председника странака који крше закон. Они као председници странака и државни функционери свесно користе државне ресурсе у кампањи својих политичких странака, што показује коришћење службених аутомобила због кампање на локалним изборима у Неготину, када су услед бахате вожње оштећена службена возила Владе Републике Србије. Тужилаштво и Агенција за борбу против корупције има законску обавезу да испита овај, али и све друге случајеве, јер се ради о најгрубљој злоупотреби државне имовине у страначке сврхе.
Подсећамо да је на улазу у Велико Градиште, на путу за Костолац, са митинга из Неготина возило Владе Србије, са министром Зораном Ђорђевићем слетело са пута и неколико пута се преврнуло. У удесу је учествовало више аутомобила Владе Србије.
„Ово није први случај коришћења возила у страначке и приватне сврхе од стране функционера СНС-а, СПС-а и других странака владајућег режима. Возилима Владе Србије превожена је недавно и дрога, а о томе нешто сазнамо само када се деси удес, као што је то, не тако давно, било и са службеним возилом Славице Ђукић Дејановић. Покрет за преокрет предаће данас пријаве против Александра Вучића и Ивице Дачића, али очекујемо да поступке покрене и Тужилаштво и Агенција по службеној дужности.“ – истиче проф. др Јанко Веселиновић председник Покрета зa ПРЕОКРЕТ.

Scroll to Top