Да ли је Вучић обмануо јавност? Да ли “Сименс“ у Суботици, уместо најаве пријема нових, отпушта запослене?

Према информацијама које смо добили од запослених из Сименса у Суботици, ова компанија је, пре три дана, започела поступак отпуштања 235 запослених, који су у овој компанији ангажовани преко агенције Trenkwalder. То не би било тако чудно да садашњи председник Републике Србије, Александар Вучић, није најавио да ће ова компанија примати нове запослене. Тако је у Минхену изјавио да је “Сименс данас објавио да ће запослити још 220 људи у својој фабрици у Суботици”. (Курир, 27.07.2015) Према информација од радника, са којима смо имали састанак, послодавац им је пре три дана, усмено, саопштио да, због смањеног обима посла, нема више потребе за њиховом ангажовању. Према истим информацијама нико у компанији им није желео да да додатно обавештење, а ни из града Суботице нису желели да са њима разговарају. Да ли је Сименс примио, па сада отпушта већи број од броја примљених радника, коју је најавио Вучић?

Подсећамо да је недавно град Суботица донео одлуку о отпупуштању 250 запослених, па је реално да, уколико је ова најава из Сименса тачна,  500 суботичких породица остане без егзистенције.

ГО Покрет за преокрет Суботица тражи објашњење од председника Републике и градског руководства какав ангажман су направили са компанијом Сименс, и какве бенефиције су им дате, те да ли је део договора био да запослене анагжују преко агенција. Сматрамо да би компанија Сименс требала да да пуно објашњење радницима, уколико је информација о њиховом отпуштању истинита.

Scroll to Top