BETA: Pokret za preokret organizovao šetnju za spas Skadarlije

Izvor: BETA

Pokret za preokret danas je organizovao “Šetnju za spas Skadarlije” tokom koje je zatraženo da se očuva taj deo Beograda koji je proglašen kulturnim dobrom.

Predsednik tog pokreta Janko Veselinović rekao je da je cilj akcije da se skrene pažnja javnosti da  gradska vlast “uništava kulturno-istorijski spomenik” koji je zakonom zaštićen kao kulturno dobro.

Prema njegovim rečima, kulturno nasledje Beograda se uništava tako što se umesto kaldrme u Skadarsku ulicu ugradjuju “neke kocke”.

“Beogradska vlast ne mari za istoriju i tradiciju i rekao bih da za njih istorija počinje od prvog kongresa Srpske napredne stranke “, rekao je Veselinović.

On je rekao i da su pre 15 dana od gradonačelniku tražene informacije o tome ko je odobrio parterno uredjenje Skadarlije i ko je dozvolio da postojeća kaldrma bude zamenjena.

Naveo je i da odgovor do danas nije stigao a najavio je da će u ponedeljak podneti krivičnu prijavu protiv onih koji to rade u Skadarliji.

Veselinović je rekao i da je vrednost posla, po dostupnim informacijama, 179 miliona dinara i izrazio  očekivanje da će nadležni utvrditi kakva je finansijska konstrukcija i zašta je namenjen taj novac.

https://beta.rs/vesti/politika-vesti-srbija/78516-pokret-za-preokret-organizovao-setnju-za-spas-skadarlije

Scroll to Top