N1: Protest u Skadarliji: Umesto iz turskog doba, kamen iz Grčke

Izvor: N1

Oko dvadesetak Beograđana protestovalo je zbog rekonstukcije Skadarske ulice.

Protest je organizovao Pokret za preokret, a okupljanje je podržalo i Novo udruženje penzionera Srbije.

Reportažu iz Skadarlije o tome da li je kamen nov ili radnici tokom rekonstukcije vraćaju onaj iz turskog doba pogledajte u dnevnicima televizije N1 u 19h i 22h.

Učesnici su postavili transparente po kaldrmi na kojima su napisani stihovi i citati Đure Jakšića, Branislava Nušića i Mome Kapora.

Okupljenima najviše smeta što se umesto kamena iz turskog doba, u Skadarliji sada postavlja nov kamen, koji je, kako kažu, uvezen iz Grčke.

“Da li će sutra da bude toliko atraktivna Skadarlija, ako se zna da je to nešto što je od juče”, upitao je Aleksandar Mihailović iz Novog udruženja penzionera Srbije.

protest, Skadarlija Izvor: N1

Kako je za N1 rekao predsednik Pokreta za preokret Janko Veselinović, pokret je pre 15 dana zatražio od gradonačelnika Beograda odgovore na pitanja ko i do kada izvodi rekonstrukciju i koliko ista košta, s obzirom da u Skadarskoj ulici ne postoji tabla sa informacijama o izvođenju radova.

Pokret za preokret je upitao i po kojoj ceni i odakle je nabavljen novi kamen i šta je sa starim.

Veselinović je rekao i da nisu dobili odgovor od Zavoda za zaštitu spomenika kulture grada Beograda, da li je ta institucija dala saglsanost za rekonstukciju.

“Od nedelje ćemo tražiti pomoć Poverenika za informacije od javnog značaja, ali ćemo podneti i krivične prijave kako bi nadležno tužilaštvo utvrdilo gde je stara kaldrma, da li je postojao tender za nabavku kamena”, rekao je Veselinović za N1.

http://rs.n1info.com/a344707/Vesti/Vesti/Protest-u-Skadarliji.html

Scroll to Top