Изложба „Пет година пропадања“ под режимом Александра Вучића у Суботици

Покрет за ПРЕОКРЕТ ће у петак, 08.09.2017. у 17,30 часова организовати изложбу „ПЕТ ГОДИНА ПРОПАДАЊА“ у Суботици, Трг Цара Јована Ненада (центар – код пешчаног сата).
Поводом пет година од формирања коалиције и Владе СНС и СПС, Покрет за ПРЕОКРЕТ ће организовати трећу изложбу, након Београда и Новог Сада, са циљем да подсети грађане како је у протеклом периоду власт лагала и понижавала народ а упропаштавала Србију. Суботица је посебно симболична због општег пропадања града и криминалног понашања градоначелника Богдана Лабана.
Подсетимо да је апсолутна владавина Александра Вучића започела избором Владе Вучић – Дачић 27.07.2012. године. Изложба на 120 експоната приказује резултате 1826 дана апсолутне власти једног човека. Током изложбе у Београду уништена су 32 експоната од стране насилника, а насилници су део експоната уништили и у Новом Саду. Иако постоји видео снимак и поднете су кривична пријава до сада се полиција није огласила.
„Иако им је био циљ да нас уништавањем експоната у Београду и Новом Саду зауставе у приказивању истине неће успети. У петак смо у Суботици, на северу земље у којој се градоначелник понаша по фашистичким обрасцима. Човек који прети чупањем гркљена својим страначким колегама нема милости ни према политичким противницима. На жалост како не постоји независна полиција, тужилаштво и судство он је уместо затвора на слободи и још је увек градоначелник Суботице. То је Србија последњих пет година.”– истиче Јанко Веселиновић, председник Покрета за ПРЕОКРЕТ.

Scroll to Top