Изложба „Пет година пропадања“ под режимом Александра Вучића

Поводом пет годинa од формирања коалиције и Владе  СНС и СПС, Покрет за ПРЕОКРЕТ  организоваће више акција којима ће подсетити  грађане како је у протеклом периоду власт лагала и понижавала народ а упропаштавала Србију.

Подсетимо да је апсолутна владавина Александра Вучића започела избором Владе Вучић – Дачић  27.07.2012. године.  На петогодишњицу тог догађаја – 27.7.2017, Покрет за ПРЕОКРЕТ ће организовати изложбу „Пет година пропадања“ у Кнез Михајловој улици у Београду, са 120 експоната  постављених дуж целе улице, од њеног почетка па све до Калемегдана.  Изложба ће приказати резултате 1826 дана апсолутне власти једног човека,  коме је странка средство за потчињавање грађана, а циљ разарање свих институција, на уштрб људских права,  владавине  права, поделе власти на законодавну извршну и судску и свих демократских тековина које стоје на путу његовим ауторитарним амбицијама.

Експонати на изложби (фотографије, писани трагови , међународни извори, статистички подаци…) биће подељени у пет сегмената:   економско пропадање,   кадрови, афере, изборне манипулације,  медији и бизарности владања.

Изложба ће бити отворена у 18,00. часова обраћањем код Руског цара.

Током наредног периода изложба „Пет година пропадања“ ће обићи све веће градове у Србији: Суботицу, Сомбор, Нови Сад, Ниш, Крагујевац, Краљево.

 

Scroll to Top