ПОКРЕТ ЗА ПРЕОКРЕТ ПОЗИВА ГРАЂАНЕ НОВОГ САДА ДА БОЈКОТУЈУ СУТРАШЊЕ ИЗБОРЕ ЗА МЕСНЕ ЗАЈЕДНИЦЕ

Градски одбор Покрета за преокрет позива грађане Новог Сада да бојкотују сутрашње изборе за савете месних заједница јер није било ни минимума демократских услова за кандидовање и реализацију ових избора. Покрет за преокрет неће признати резултате сутрашњих избора и сматраће их интерним изборима Српске напредне странке.

Српска напредна странка преко својих представника у органима Града једнострано је мењала правила гласања, намерно прекршила законске рокове и изборе заказала у јеку годишњих одмора. Постоји основана сумња да је та странка, као и ранијих година, лажно уписивала боравиште својих гласача, односно фиктивно их премештала са једног на друго бирачко место.

Подсећамо да је Покрет за преокрет бојкотовао и раније градске изборе јер у Новом Саду већ годинама не постоји ни минимум услова за одржавање поштених избора.   Нови Сад је први град у коме је започет процес куповине гласова још 2012. године, а сви наредни избори су због тога били обесмишљени јер су се гласови куповали за новац, уље и шећер. Са друге стране запослени у јавним предузећима су уцењивани бројем гласова које морају „донети“ Српској напредној странци. Како тужилаштво и судови до сада нису завршили ни један од започетих судских поступака за куповину гласова у Новом Саду и како би наредни избори за савете и надзорне одборе у месним заједницама била само параван за легализацију куповине гласова Покрет за преокрет позива Новосађане да бојкотују сутрашње изборе и да се према њима односе као да се не одржавају и да не признају тако „изабране“ чланове тих органа.

Scroll to Top