ОТВОРЕНО ПИСМО – ГОДИНУ ДАНА ВЛАСТИ

miodrag_proticГО Покрет-а за ПРЕОКРЕТ Нови Сад предао је данас градоначелнику Новог Сада Милошу Вучевићу отворено писмо у коме га подсећа на обећања које је дао грађаним Новог Сада, а која нису испуњена. На почетку писма градоначелник подсећа да је уместо испуњења обећања протеклу годину дана обележила расподела страначког плена између СНС-а, СПС-а, ЛСВ-а И СПО-а. Отворено писмо на писарници код градоначелника предали су председник ГО ПРЕОКРЕТ-а Миодраг Протић и његов заменик Жељко Белобрадић.    

У овореном писму градоначелник се подсећа на дата обећања: бржи развој Новог Сада; изградња тунела кроз Фрушку гору и још једног моста на Дунаву; завршетак Жежељевог моста; отварање нових радних места; расчишћевање Тозиновца и спајање улице Бате Бркића са Футошким путем; изградња парка измежу Детелинаре и Новог насеља; рашчишћавање рушевина на Мишелуку и учешће у суфинансирање  изградње зграде РТВ-а; уређење инфраструтуре (санирање путева, изградња канализације, водоводне мреже у приградским насељима…) ; обезбеђивање смештаја за сву децу у вртићима; борбу против криминала; борба против корупције; завршетак Музичке школе на Лиману до 01.06.2017;  рашчишћавање шикаре и остатака започетог базена на Новом насељу…

У писму се истиче да је уместо обећања Нови Сад је постао град са већином сиромашног становништва у којему богати са сумњивим капиталом граде где желе и шта желе. Истиче се да је висок степен корупције у јавном сектору и градској управи, а посебно се наглашава чињеница да Нови Сад више није безбедан град и да су чести  оружани окршаји на улицама града. ПРЕОКРЕТ подсећа да се затварају и нека подстојећа радна места, а да се отварају страначка радна места, попут чувара контејнера и водовода. Градоначелник се подсећа да се свакодневно стварају дивље депоније, па да није довољно очистити Змај Јовину улицу, а замера му се и неадекватно одржавање инфраструктурни објекти који су саграђени до 2012.  (Кеј, Мост слободе, стазе, спортски терени, нови булевари…). Посебно се наглашава запостављање приградских насеља, али и чињенице да од четири фонтане у граду не ради ни једна.

Од  градоначелника се тражи да преиспита могућности да хитно реализује обећано, а ако то није у могућности Покрет за ПРЕОКРЕТ сматра да би било  одговорно према грађанима Новог Сада да одмах поднесе оставку.  

otvoreno_pismons

Scroll to Top