Веселиновић: Преокрет ће крупним корацима кренути у реформе

Бета | 04. 06. 2015.

Независни посланик у Народној скупштини Србије Јанко Веселиновић предао је данас захтев за регистрацију покрета под називом “Покрет за ПРЕОКРЕТ” који ће према његовим речима, крупним корацима кренути у реформу политичког система и свих области друштвеног живота.
Јанко Веселиновић

– Сама реч “преокрет”, значи да желимо да радимо на нов начин, посебно имајући у виду да је ситуација у земљи таква да је влада допустила да стање у многим областима крене на горе, наша кола иду уназад и ми желимо да направимо озбиљан преокрет – рекао је Веселиновић.

Он је навео да очекује да ће се процес регистрације покрета завршити у наредних десет дана, после чега ће на “јавну расправу пустили и програмски документ”.

– Разлика у односу на нас и друге покрете, је што желимо да агажујемо кавлитетније људе који нису политички објени, јер желимо да деполитизујемо причу о решавању кључних друштевних проблема, верујте ми то није нимало лако, јер ми морамо да прободимо веру у људе који имају знање, искуство, поштење, а који су се склонили у страну – рекао је Веселиновић.

Он није желео да каже ко су људи који ће бити чланови покрета, али је најавио да ће своје идеје “јасно и гласно заступати”.

– Организоваћемо такве акције које ће бити видљиве и нећемо лако одустајати од циљева, покушаћемо да правимо два корака одједном, а не мале кораке, ако треба разговараћемо и на улици – поручио је Веселиновић.

Он је нагласио и да ће “Преокрет” инсистирати на побољшању стања у правосуђу, промени Устава и политичког система.

– Нећемо ћутати ни на једну тему, ево на пример нећемо признати изборе на којима се буду куповали гласови бирача и позваћемо грађане да нас у томе подрже – рекао је он.

Веселиновић је указао и да тренутно не жели да свој покрет региструје као странку, али није искључио могућност учествовања на изборима.

– Ову форму деловања задржаћемо дугорочније, али ћемо изаћи на оне изборе када будемо сматрали да имамо квалитетне људе у свим областима, нећемо се појављивати тамо где нећемо имати људе који немају шта да понуде – рекао је он.

Јанко Веселиновић је крајем маја напустио је Социјалдемократску странку (СДС), а као разлог је навео да та партија “нема јасну политику и правац којим би се супротставила власти СНС и СПС”. Пре чланства у СДС, он је био функционер Демократске странке.

Scroll to Top