Покрет за ПРЕОКРЕТ ће учествовати на протесту на дан инаугурације

Покрет за ПРЕОКРЕТ ће учествовати на протесту поводом лажне инаугурације председника која ће се одржати 23. јуна 2017. године у 18,00 часова на Тргу Републике, на позив Тима Против диктатуре.  Имајући у виду нерегуларност председничких избора Покрет за ПРЕОКРЕТ Александра Вучића не сматра легалним и легитимним председником јер није изабран на фер и поштеним изборима и тако ће се и односити према његовој узурпираној функцији.   Покрет за ПРЕОКРЕТ ће током наредних дана имати и друге активности поводом овог догађаја са циљем упознавања званица на инаугурацији и шире јавности са карактером режима Александра Вучића.

Избори за председника Србије били су нерегуларни у свим својим фазама, од кандидовања, изборне кампање, изборне тишине, изборног дана, до бројања гласова и проглашења победника. Покрет за ПРЕОКРЕТ на непостојање услова за демократске и фер  изборе у Србији указивао је још уочи одржавања претходних парламентарних избора и наставиће са том борбом. Сматрамо да у тој политичкој борби треба да учествују сви истински опозициони субјекти, заједно са грађанима Србије којима је стало до истине и правде.

Учествоваћамо на протесту у петак али ћемо имати и друге активности  јер сматрамо да се не може председником сматрани неко ко је учинио све да изборни процес буде недемократски. Нужно је да Вучић зна да га ми не сматрамо председником јер на изборима није поштено победио већ их је, на разне начине, отео. Не може се сматрати председником неко ко је  изборе „добио“ уцењивањем гласача, претњама, куповином гласова, неуставним бројањем гласова са Косову и Метохији ван бирачких места и бројним другим масовним кршењима закона и Устава. Покрет за ПРЕОКРЕТ позива грађане, али и организације синдиката, пензионера, студената и свих других  да  стану у одбрану основних демократских вредности. Позивамо све истински опозиционе странке и покрете да учествују на протесту.   – истиче председник Покрета за ПРЕОКРЕТ, проф. др Јанко Веселиновић.

Scroll to Top