Јанко Веселиновић оснива Покрет “Преокрет”

Блиц | 04. 06. 2015.

Независни посланик у Народној скупштини Републике Србије Јанко Веселиновић, донедавни посланик Социјал демократске странке Бориса Тадића, предао је захтев за регистрацију покрета под називом „Покрет за Преокрет“ .

Веселиновић је саопштио да је “Прокрет” окупљати људе који су успешни у својим пословима и угледни у својим срединама, који политичку активност не виде као могућност да остваре корист за себе, већ желе да помогну да се у Србији живи боље.

“Доследним инсистирањем на квалитету људи који су укључени у покрет, уместо на масовности, циљ је да се охрабре сви вредни, поштени и способни да мењају друштво на боље”, навео је он.

Кључна реч у називу покрета, како је саопштено, описује циљеве за које ће се покрет залагати – преокрет у односу на неуспешну политику актуелне власти у свим друштвеним областима.

У следећих десет дана требало би да буде окончан поступак за регистрацију покрета и јавности ће бити представљен програм, док ће коначна верзија програмских докумената бити усвојена након јавне расправе, у следећих месец дана.

Scroll to Top