ГОДИНУ ДАНА ПРОПАДАЊА НИША СА НЕСПОСОБНОМ ВЛАШЋУ

Градски одбор Покрета за ПРЕОКРЕТ у Нишу оцењује да је годину дана од формирања нове/старе СНС градске власти, са коалиционим партнерима, грађанима јасно да Ниш и даље назадује и пропада. Градска власт није учинила ништа да грађани живе боље већ напротив највећи број Нишлија живи све лошије, односно сиромашни су још сиромашнији, а богати, најчешће на штету града и државе, увећавају своје богатство.  Нема ништа од предизборних обећања која су давали локални функционери и Александар Вучић.  Од спектакуларног боравка Вучића у касарни нема никаквих помака, али и пету годину за редом стижу нове обмане.

Нишке просечне плате су за чак  23.000, динара  мање него у Београду, а  сличан однос је и према платама у Новом Саду, у ком такође не цветају руже. Притом су трошкови  готово идентични. Није зато чудно што се све већи број Нишлија исељава из града и околине. Поткрадање грађана путем високих цена струје потврђено  је и хапшењем СНС кадрова. Сада је јасно да су енормни рачуни за струју последица поткрадања Нишлија.

“Град Ниш има огроман дефицит, а доказ како се средства ненаменски троше је и дотација Спортском савезу Ниша од 10.000.000,00 динара за 2017. годину иако грађани Ниша не знају чему  тај савез служи када се спортски клубови у Нишу гасе или грцају у дуговима. Оно што је СНС обећао не испуњавају али зато раде оно што нису обећали. Тако ће непоправљиву  материјалну штету Нишу направити  бесплатне доделе 5.5 хектара градског земљишта, вредности 200 милиона динара фирми “Aquaterra Solutions”, која готово да нема оснивачки капитал, а тек је основана и која би тај простор користило за аква парк. Детаљи се још увек крију од очију јавности.  Уместо радних места које је Вучић обећао затварају се и постојећа. Нишка млекара која постоји од 1957. године и која је симбол Ниша се гаси и око 300 радника остаје без посла. Уместо у нишким фабрикама део људи ради у робовласничким условима у страним фабрикама за које држава даје дотације.” – истиче Ирена Игић, председник Градског одбора Покрета за ПРЕОКРЕТ из Ниша.

ГО ПРЕОКРЕТ-а у Нишу истиче и да оно мало радова што финансира град изводе неквалитетни извођачи па су тако нпр. тек поплочани тротоари широм града  већ видно пропали и право су ругло, али и опасност. Многе улице су пуне рупа па су угорожени  пешаци и возачи. Намештање тендера у Нишу је постало нормално, па иако  је доказано да је тендер Нишког клиничког центра наместен, и поништен, уговор је остао на снази. Страначко запошљавање обележава и пету годину власти СНС-а у Нишу тако да посао могу да добију  тзв. “ботови” или страначки послушници.  Став Покрета за ПРЕОКРЕТ је да само смена власти и ванредни избори могу спасити Ниш од пропадања.

Scroll to Top