Покрет за ПРЕОКРЕТ ће учествовати на протесту на дан инаугурације

Покрет за ПРЕОКРЕТ ће учествовати на протесту поводом инаугурације председника (31.маја или неког другог дана када она буде организована) и на овај начин исказати став  да  се Александар Вучић не може сматрати легалним и легитимним председником Србије, будући да није изабран на фер изборима већ уз најгрубље кршење правила и процедура!

Избори за председника Србије били су нерегуларни у свим својим фазама, од кандидовања, изборне кампање, изборне тишине, изборног дана, до бројања гласова и проглашења победника. Покрет за ПРЕОКРЕТ на непостојање услова за демократске и фер  изборе у Србији указивао је још уочи одржавања претходних парламентарних избора и наставиће са инсистирањем на овом важном питању. Сматрамо да у политичкој борби за поштене изборе треба да учествују сви истински опозициони субјекти, заједно са грађанима Србије којима је стало до истине и правде.

Дужност сваког члана демократског друштва је да стане у одбрану тековина демократије, а то су, између осталог,  слободни и фер избори. Председнички избори, као ни парламентарни избори пре тога, нису били ни фер ни поштени.  Учествоваћемо на протесту на дан инаугурације јер сматрамо да се не може председником сматрати нико ко је учинио све да изборни процес буде недемократски. Не може се сматрати председником неко ко је  изборе добио уцењивањем гласача, претњама, куповином гласова, неуставним бројањем гласова са Косову и Метохији ван бирачких места и бројним другим масовним кршењима закона и Устава. Сматрам да би овом протесту требало да присуствују сви којима је стало да Србија буде правна држава са демократским поретком. Покрет за преокрет позива грађане, али и организације синдиката, пензионера, студената и друге да  стану у одбрану основних демократских вредности. Позивамо и све странке и покрете да учествују на протесту“   истиче председник Покрета за ПРЕОКРЕТ, проф. др Јанко Веселиновић.

Scroll to Top