СВМ И СНС ТРЕБА ДА СНОСЕ ПОСЛЕДИЦЕ ЗБОГ ОБМАНА ГРАЂАНА О МИГРАНТИМА

Градски одбор Покрета за ПРЕОКРЕТ Суботица захтева одговорност СВМ-а и СНС-а у Суботици због обмана грађана током предизборног процеса по питању изградње станова и насељавања миграната у Суботицу. Руководства ових двеју странака у кампањи за председничке изборе више пута су понављали да се неће градити станови и куће за мигранте и „да такве неистине стижу из опозиције“. Сада када је јасно да је Суботица и север Војводине одређен као простор за трајно настањивање миграната СВМ и СНС морају да погледају у очи Суботичанима и да провере вољу грађана на изборима.

Имајући у виду да руководство СВМ-а сада пориче да су пристали на изградњу станова за мигранте било би важно да поднесу оставке у Градској скупштини и да тако провере расположење Суботичана на изборима по питању тајног договора са Вучићем око насељавања миграната на ово подручје. Нико не спори вољу, ни СВМ-а, нити СНС-а да тај пројекат реализују, ако за то имају подршку грађана, али такве ставове нису заступали у изборној кампањи, нити за локалне изборе, нити у председничкој кампањи. Свима нам је познато да је СВМ био оштар противник досељавања у Суботицу избеглица са простора бивше Југославије (посебно Срба из Хрватске и Босне и Херцеговине),  док сада спроводи сасвим супротну политику. СНС политику креира у Београду и Суботица јој није битна. Њени локални „лидери“ не воде рачуна о интересима наших суграђана и интерес им је да само задрже своје фотеље. Покрет за ПРЕОКРЕТ тражи превремене локалне изборе јер су они једино решење за стање у Суботици“- истиче Александар Симић, председник Градског одбора Покрета за ПРЕОКРЕТ у Суботици.

Градски одбор Покрета за ПРЕОКРЕТ ће се придружити акцијама Суботичана у захтевима да се стави на увид тајни план СВМ-а и СНС-а о насељавању миграната у Суботицу и да се о томе поведе широка дебата.

Scroll to Top