Председник Покрета за ПРЕОКРЕТ са Вуком Јеремићем у Батајници

„Победићемо на председничким изборима уколико успемо да подстакнемо људе да изађу и гласају“, поручио је вечерас председник Центра за међународну сарадњу и одрживи развој (ЦИРСД) Вук Јеремић и нагласио да је на власти бандитска диктатура која ће пући као мехур од сапунице.

„Верујем да ће ови избори бити референдум на коме ће људи одбацити Вучића и режим који нас тренутно притиска и страши“, рекао је Јеремић у разговору са представницима избеглих лица и Крајишницима у београдском насељу Батајница.

„Ова власт јесте брутална, али није јака. Они искључиво владају страхом, а слаб тренутак њихове власти су председнички избори. Једина ствар коју не треба урадити је остати код куће, јер сте тако дали глас Александру Вучићу. Изађу ли људи и гласају како се осећају, а много
је више људи који се осећају погажено, понижено и непоштовано, него оних којима је све потаман”, рекао је Јеремић.

Он је истакао да је разлика између садашње и Милошевићеве власти у томе „што смо у време Милошевића имали уређену државну диктатуру, уз идеологију наслеђену из комунистичког времена, док ова власт нема никакву идеологију“.

Правна помоћ за избеглице

Јеремић је рекао да ће му заштита права Срба који живе ван граница матичне земље бити приоритет као председнику Републике, на шта се обавезао и у програму “Србија може боље”, без обзира на то да ли ће на изборима добити поверење Крајишника.

“Намеравам да ревитализујем рад Савета за Србе у региону”, рекао је Јеремић и нагласио да је потребно направити Савет за избеглице, не само из Хрватске, већ и са других простора одакле су Срби били принуђени да избегну. “Правна помоћ избеглицама мора бити обезбеђена.
Залагаћу се за формирање посебне канцеларије која ће давати правне савете избеглицама, поготово за имовинско-статусна питања”.

„Концепт и политика предаје националних интереса да би вам дозволили да несметано вршите репресију код куће се завршава овог априла. То могу да вам се закунем. И не само када је реч о Косову већ и по другим националним питањима“, истакао је Јеремић.

Јеремић је рекао да ће на основу искустава које има као председник Генералне скупштине УН и кандидат за генералног секретара светске организације инсистирати на томе да Никола Тесла добије бисту у УН. „Када у УН буде биста Николе Тесле мислим да ће бити нешто теже да нам
украду идентитет и део културног наслеђа“, поручио је Јеремић.

Подршка за изборе

Разговору у Батајници присуствовали су и народна посланица Санда Рашковић Ивић и лидер Покрета за преокрет Јанко Веселиновић.

„Имам обавезу да станем иза човека за кога знам да вас неће преварити. Ја га пуна срца подржавам за председника Србије. Сигурна сам да је он у стању да промени ситуацију у нашој држави, а вас молим – немојте се плашити. Александар Вучић влада страхом. Сетите се само шта сте ви прошли. Ко и чиме да вас застраши. Немају чиме да вас застраше“, поручила је Санда Рашковић Ивић.

„Крајишници су слободарски народ и њима је правда на првом месту. Свесни су да су их Томислав Николић и Александар Вучић преварили. Позивам вас да подржимо Вука Јеремића на изборима и да затражимо да испуни своја обећања. Сигуран сам да ће то учинити“, рекао је Јанко Веселиновић.

Scroll to Top