ВУЧИЋ ХИТНО ДА ПОДНЕСЕ ОСТАВКУ НА МЕСТО ПРЕДСЕДНИКА ВЛАДЕ

ВЕЛИКА НАРОДНА КОАЛИЦИЈА

Покрет за преокрет (председник Јанко Веселиновић), посланичка група За спас Србије – Нова Србија (посланици Санда Рашковић Ивић, Ђорђе Вукадиновић и Дијана Вукомановић), Заједно за Шумадију (председник Верољуб Стевановић),Заједно за Србију (председник Небојша Зеленовић), Народни покрет Србије (председник Мирослав Алексић), Покрет за Крајину – Бошко Ничић, Удружење синдиката пензионера Србије,Коалиција Толеранција (Влашка народна странка, Странка Црногораца, Бошњачка грађанска странка,  Толеранција Србије, ГГ За наш Темерин), Савез удружења Толеранција Србије (Центар за хуману политику, Грађанска алијанса и ПАП фонд за младе са посебним потребама), НУПС – Ново удружење пензионера Србије, Коалиција зелених покрета и удружења – СРЦЕМ, Удружење акционара „Беко“, Акциони одбор протеста особа са инвалидитетом Србије, Асоцијација ФИБИ,  Коалиција Удружења избеглих и расељених у Србији, Удружење „Завичај“ – Београд, Удружење грађана „Бусије“, Група грађана „Нови људи“ – Топола, Групе грађана које имају одборничке групе у појединим општинама

Заједничко саопштење за медије

 

ВУЧИЋ ХИТНО ДА ПОДНЕСЕ ОСТАВКУ НА МЕСТО ПРЕДСЕДНИКА ВЛАДЕ

 

Позивамо председника Владе Србије Александра Вучића, пошто се кандидовао на предстојећим председничким изборима да поднесе неопозиву оставку на функцију председника Владе, јер само тако може да гарантује да неће злоупотребити јавне ресурсе и службени положај у Влади у циљу промоције сопствене кандидатуре. Ако тражи подршку народа на изборима, његов чин оставке је морални чин враћања једног мандата док се такмичи за други мандат и лични трансфер на другу позицију – другу грану власти.

Већ од првог момента кандидатуре председник Владе користи државне ресурсе: авионе у сувлашништву државе Србије, јавни сервис РТС и РТВ и све друге ресурсе који припадају свим грађанима Србије. Таква позиција једног кандидата доводи у неравноправан положај остале председничке кандидате који немају такве могућности. Само је председник Владе своју кандидатуру за председника Републике најавио уживо у програму јавног сервиса РТС у емисији Упитник, која је трајала један сат и 17 минута. Други председнички кандидати не могу да добију ни 17 секунди. А иако их и добију то прати дупло дуже саопштење СНС-а.

Посланици који су и чланови Велике народна коалиција за председничке изборе за случај да Александар Вучић не поднесе оставку иницијативу за његову смену поднеће  у Народној скупштини Републике Србије.

 

Scroll to Top