Покрет за преокрет тражи хитну смену градоначелника Београда Синише Малог

Градски одбор Покрета за преокрет у Београду захтева да Скупштина града смени градоначелника Синишу Малог и да се распишу избори за град Београд, те оцењује да је недопустиво да главни град Србије води особа за чије име се везују скандали које је већ тешко побројати.

Најновије сведочење бивше супруге Синише Малог, Марије Мали пружа само нове доказе за оно што је јавности било познато од раније – да се на месту градоначелника Београда налази човек дубоко уплетен у криминал и корупцију. Офшор компаније, апартмани на Копаонику, станови у Бугарској, присвајање државне земље, случај Савамала али и породично насиље – све ове тешке оптужбе градоначелнику на терет ставља бивша супруга у сведочењу за „Крик“, говорећи убедљиво о томе колико је Синиша Мали драматично неподобан за функцију коју обавља.

„У свакој нормалној држави оволико скандала у нечијој биографији трајно би га удаљило од могућности да се бави икаквим јавним послом. У Србији је нажалост  чврсто пријатељство које негују браћа градоначелника и премијера, покриће за све мутне радње Синише Малог“ каже председник Градског одбора Покрета за преокрет у Београду – Милорад Бједов.

Покрет за преокрет оцењује да је недопустиво да се крајње компромитована особа, чије криминалне активности свако мало испливавају у јавност налази на тако важном месту као што је место градоначелника главног града Србије. Београд и Београђани заслужују   честиту власт уместо ове које се стиде.

Scroll to Top