Премештање изборног материјала са претходних избора из седишта РИК-а у „Папир сервис“ је покушај прикривања доказа да су избори покрадени

Иза одлуке Републичке изборне комисије да  изборни материјал са парламентарних избора одржаних  2016. године буде премештен у Папир сервис стоји намера да се прикрију докази о крађи избора, оцењује Покрет за преокрет!

„Папир сервис се саморекламира као лидер у области прикупљања отпадног папира, који се потом  рециклира, и свакако не може бити место за архивирање изборног материјала“ сматра председник Покрета за преокрет проф.др Јанко Веселиновић.

„Имајући у виду  чињеницу да су протекле изборе обележиле озбиљне примедбе на регуларност, те да су и ОЕБС и броји политички чиниоци у земљи указивали на манипулације и злоупотребе током изборног процеса, одлуку да се изборни материјал СКЛОНИ у рециклажни центар не можемо посматрати другачије него као покушај да се прикрију докази о крађи“ додаје Веселиновић

Покрет за преокрет тражи да се Републичка изборна комисија према изборној вољи грађана Србије не односи као према секундарној сировини и подсећа да није случајно што закон предвиђа да се изборни материјал чува четири године.

Scroll to Top