Зауставити продају ПКБ-а странцима

Покрет за преокрет оштро осуђује одлуку Владе Србије, односно Александра Вучића, да прода ПКБ и тиме државу и гађане Србије остави без највреднијег пољопривредног земљишта.

Покрет за преокрет скреће пажњу јавности на то да је јавни позив о продаји ПКБ-а објављен јуче и отворен до 17. фебруара, а да је индикативно то што је конкурс објављен истог дана када се Александар Вучић у Давосу састао са потенцијалним купцем (Ал Дахра)

Оваква одлука представља још један доказ да СНС води погубну политику усмерену на срозавање економије и уништавање перспективе будућим генерацијама, имајући у виду да ПКБ у свом власништву има 5200 хектара пољопривредног и чак 1400 хектара грађевинског земљишта!

Посебно брине чињеница да је одлука о продаји ПКБ-а донета у тренутку ударања у ратничке бубњеве, који би очито требало да ућуткају све оне који би се супротставили распродаји породичне златнине.

„Покрет за преокрет тражи да се одмах заустави продаја ПКБ-а и уопште продаја српског пољопривредног земљишта странцима. Не смемо дозволити остварење јасне намере да Ал Дахра, или нека друга арапска компанија, постане власник нашег пољопривредног земљишта, на коме ће кадрови СНС-а бити бегови а грађани Србије раја. И земљиште које су до сада „добиле“арапске компаније обрађују људи из окружења Александра Вучића. Јасно је да се овде ради о личном и страначком пројекту који је штетан за грађане Србије, а од кога би корист требало да има само страначка елита СНС-а. Тражимо од свих политичких субјеката, којима је интерес Србије на првом месту, да се свим демократским средствима супротставе овој одлуци Александра Вучића и Владе Србије“ каже председник Покрета за преокрет проф.др Јанко Веселиновић.

Scroll to Top