Отимање од грађана Старог града равно рушењу у Савамали

Градско одбор Покрета за преокрет Београд оцењује да је скандалозна и непримерена демократским тековинама и европским вредностима одлука којом се у предлогу градског буџета Београда којом се централној градској  општини Стари град драстично смањују приходи, само зато што је опозициона.

„Не треба бити политички превише мудар да  из авиона не види да је реч о политичкој одмазди према грађанима Старог града који су подржали другу политичку опцију, у односу на ону која је на власти  у граду и републици.   Ово је равно севернокорејској доктрини тоталног уништења политичких противника, али и оних који другачије мисле. Сматрамо да о овоме треба да буду упознати сви грађани Србије, али и Стална конференција градова и општина Србије, као и међународне институције, које воде рачуна о заштити политичких слобода и политичког плурализма.“– истиче Мирослав Бједов, председник Градског одбора Покрета за преокрет Београд.

Градско одбор Покрета за преокрет подсећа да су у новом градском буџету приходи општине Стари град смањени за више од трећине, па ће тако уместо 600 милиона динара, колико им је припало за ову годину, у наредној години приход бити умањен за 210 милиона динара и да ће општини Стари град добити  свега 390 милиона динара. Неке друге општине, у којима су на власти чланови СНС-а, добиће   знатно више средстава. Неке општине, попут Обреновца, из које су и припадници чувеног општинског одбора СНС-а који су организовали прошлонедељни контрамитинг испред Владе Србије, добиће 405 милиона динара више.   Симптоматично је да  се у малом броју општина којима су смањени приходи нашао и Нови Београд, у којем на власти такође није СНС.

Покрет за преокрет позива остале опозиционе странке у Београду да се огласе о овој теми, јер ово превазилази међусобне разлике, и по нама, оваквом одлуком градског руководства наставља се политика фантомки из Савамале. Овога пута не руше се куће већ се руше и   угрожавају основне тековине демократије и једнакости грађана.

Scroll to Top