Истражити пребијање и злостављање детета

Градски одбор Покрета за преокрет Суботица тражи да се хитно исражи и санкционише насилничко понашањее полицајца С.Б., који је претукао 11-годишњег дечака М.П и вукао га за капуљачу километер и по, због чега је дете поред физичког насиља било изложено и злостављању.
Преокрет оцењује да бујање криминала у Суботици, са којим полиција не може да изађе на крај, вероватно и због политичке заштите који неки уживају, не треба да буде разлог иживљавања на недужним грађанима, посебно децом. То нарушава углед осталих полицајаца, који готово у немогућим условима покушавају да се држе закона и да заштите животе и имовину грађана Суботице која је све више угрожена.
“Одмах смо обавештени о несрећном догађају, из разлога што у наш Покрет Суботичани имају поверење. До данас нисмо излазили са саопштењем јер чекамо шта ће надлежни органи предузети у овом случају. Сматрамо да је сигурност свих Суботичана угрожена, када неко ко носи униформ себи дозвољава да туче и наноси тешке повреде детету које би полиција требала да штите. Поставља се питање да ли су у Градском СУП-у до те мере нарушени односи па је то последица општег стања или је у питању појединачни случај. Бојимо се да је ово прво јер је Суботица постао несигуран град, а за то одговорност сноси руководство полиције у Суботици. Чекаћемо шта ће бити предузето по овом питању и уколико неко покуша да искористи протек времена да ово прође некажњено бићемо ту да предузмемо све, па и да јавно протестујемо.”– истиче Дарко Антељ функционер Покрета за преокрет из Суботице.

Scroll to Top