РТС: Опозиционе странке траже од РТВ-а објективно информисање

Извор: РТС

Делегација опозиционих странака и покрета предала је данас на писарници Радио-телевизије Војводине (РТВ) захтев да та медијска кућа извештава објективно и професионално о активностима опозиционих партија, а не да буде сервис власти и председника Владе Србије Александра Вучића.

Председник Покрета за преокрет Јанко Веселиновић рекао је новинарима након предаје захтева да “никаквих избора не може бити” док јавни медијски сервиси не почну да информишу објективно и да опозицију третирају равноправно у информативним програмима.

“Уколико у року од месец дана наш захтев не буде уважен, тражићемо оставку главног и одговорног уредника информативног програма РТВ-а. Захтевамо да РТВ-а у својим емисијама има и представнике опозиције, а не да оне буду монолошке као сада и да једино Александар Вучић има гарантовано место у дневницима РТВ-а у 17 и у 22 часа”, објаснио је Веселиновић.

Додао је да је било најављено да ће делегацију примити генерални директор РТВ-а и главни и одговорни уредници информативних програма, али је та најава током јучерашњег дана “повучена”. Навео је да је генерални директор РТВ, Миодраг Копривица делегацију опозиције у писаној форми обавестио да сматра да “састанак не би имао сврху, јер би могао бити схваћен као притисак на уређивачку политику РТВ-а” и упутио их на Програмски савет покрајинског јавног медијског сервиса.

“Надлежност директора је да се стара о законитости у раду јавног сервиса, а она према Закону о јавним сервисима подразумева и подстицање политичког плурализма, што искључује једностраност у информисању. Није РТВ нека црква, није директор њен врховни поглавар и није Александар Вучић његов бог”, казао је Веселиновић.

Делегација опозиционих странака је свој захтев залепила и на улазна врата у зграду РТВ-а.

Захтев који је данас предат РТВ-у је заједнички захтев 15 опозиционих странака и покрета са њиховог састанка који је одржан 4. новембра у Београду.

Исти захтев упућени је и Радио-телевизији Србије.

http://www.rts.rs/page/stories/ci/story/124/drustvo/2530796/opozicione-stranke-traze-od-rtv-a-objektivno-informisanje.html

 

Scroll to Top