РТС:Опозиционе странке од РТС-а траже објективност и равноправну заступљеност

Извор: РТС

Представници опозиционих странака су од челника Радио-телевизије Србије затражили објективно информисање и равноправну заступљеност опозиције у информативном програму јавног сервиса, и најавили протесте уколико се ти захтеви не испуне.

Генералном директору РТС-а Драгану Бујошевићу и главном и одговорном уреднику Информативног програма Ненаду Љ. Стефановићу су предочени захтеви које је опозиција усагласила на састанку 4. новембра, којима се траже објективност, равноправност и учешће представника опозиционих странака у дебатним емисијама.

Састанку су присуствовали председник Покрета за преокрет Јанко Веселиновић, посланик Демократске странке Радослав Милојичић, портпарол Социјалдемократске странке Констатин Самофалов, самостални посланик Ђорђе Вукадиновић и посланик Народног покрета Србије Мирослав Алексић.

Веселиновић је новинарима после састанка, који је трајао око сат и по, навео да је разговор са челницима РТС-а протекао у пристојном тону, али да су потребна дела, а не обећања.

“Месец дана је рок да видимо хоће ли се ствари променити”, казао је Веселиновић и додао да ће опозиција после тога размотрити све видове борбе, па и протесте.

Он је рекао да РТС не треба да буде сервис за промоцију једног човека – премијера Александра Вучића.

На питање како су Бујошевић и Стефановић реаговали на захтеве, Веселиновић је рекао да није ствар у њима већ у уредницима који нису у Таковској 10.

Он је додао да разуме да су они под притиском, али да јавни сервис ипак мора да поштује грађане Србије и ради у њиховом интересу.

Милојичић је рекао да не може да се каже да је РТС прави јавни сервис и да извештава у пуном интересу грађана, и да ће ДС наставити да подржава заједничке акције опозиције. Самофалов је рекао да се нада да је данашња акција само увод за договор опозиције о заједничком председничком кандидату и најавио да ће ускоро бити нови састанак опозиције у седишту СДС-а.

Вукадиновић је оценио да уз овакво извештање РТС-а ни председнички кандидати попут Путина, Кендија и Обаме не би имали шансе да победе на изборима. Алексић је навео да на програму РТС-а премијер дебатује једино са водитељима, док опозиционе стране нису имале прилику да учествују у таквим емисијама.

http://www.rts.rs/page/stories/ci/story/1/politika/2525728/opozicione-stranke-od-rts-a-traze-objektivnost-i-ravnopravnu-zastupljenost.html

Scroll to Top