BLIC: Opozicija u RTS: Tražimo objektivno informisanje

Izvor: BLIC

Predstavnici nekoliko opozicionih političkih stranaka danas su RTS-u predali zahtev u kome traže da ova medijska kuća o njima izveštava objektivno i ravnomerno kao i o ostalim učesnicima u političkom životu, ali i da predstavnici opozicionih stranaka učestvuju u debatnim emisijama.

– Zahtev koji smo predali odnosio se da to da želimo da javnost bude objektivno informisana, naročito imajući u vidu da je u pitanju medijski javni servis koji plaćaju svi građani Srbije – kaže za “Blic” poslanik i predstavnik DS na ovom sastanku Radoslav Milojičić Kena.

Kako navodi, lider DS Dragan Šutanovac je skoro dva meseca na čelu ove opozicione stranke, a za to vreme RTS o njemu nije izvestio nijednom.

– Dali smo rok od 30 dana da nam odgovore na zahteve – kaže on.

Opozicija je na sastanku 4. novembra usaglasila ove zahteve, u kojima se traži objektivnost, ravnopravnost i učešće predstavnika opozicionih stranka u debatnim emisijama.

Kako navodi, predstavnike opozicije u RTS su primili generalni direktor Dragan Bujošević i urednik informativnog programa RTS Nenad Lj. Stefanović.

Lider Pokreta za preokret Janko veselinović kaže da je sastanak trajao oko sat i po vremena, da su bili pristojni, ali da su potrebna dela a ne obećanja.

– Mesec dana je rok da vidimo hoće li se stvari promeniti. Posle toga opozicija će razmotriti sve vidove borbe, pa i proteste – kazao je on, istakavši da RTS ne treba da bude servis za promociju jednog čoveka, premijera Aleksandra Vučića.

Janko Veselinović

On je kazao i da razume da su Bujošević i Stefanović pod pritiskom, ali da javni servis ipak mora da poštuje građane Srbije i radi u njihovom interesu.

Bivši poslanik DSS Đorđe Vukadinović, koji sada nastupa samostalni u Skupštini Srbije, ocenio je da uz “ovakvo izveštanje RTS-a ni predsednički kandidati poput Putina, Kendija i Obame ne bi imali šanse da pobede na izborima”.

Osim predstavnika DS, na ovom sastanku su bili i predstavnici SDS Borisa Tadića, Janko Veselinović iz Pokreta za preokret, Nova stranka i predsednik Narodnog pokreta Srbije Miroslav Aleksić, koji je u isto vreme i poslanik u Skupštini Srbije. Sastanku je pisustvovala i predstavnica Levice Srbije.

http://www.blic.rs/vesti/politika/opozicija-u-rts-trazimo-objektivno-informisanje/4e865mj

Scroll to Top