Две бање, две деценије без туриста

730Градски одбор Покрета за преокрет у Краљеву упозорава на катастрофалан положај две , некада надалеко познате бање које овај град има – Матарушке и Богутовачке бање.

Док је некада бањски туризам у Краљеву цветао, а град имао бројне добити од кориштења овог драгоценог потенцијала, већ две деценије траје суноврат бањског туризма у Краљеву, који је  у последњем пориоду изгледа дошао и до самог дна! Матарушка и Богутовачка бања су заборављене од  туриста а градски челници их се сете смо у предизборним кампањама када покушавају да празним  обећањима придобију гласаче.

Покрет за преокрет Краљево подсећа јавност да скупштинску већину у граду чине СНС-СПС-СРС, те поставља питања која су по свему судећи табу тема за градске челнике:

  1. Да ли су бројни покушаји продаја две бање намерно саботирани да би држава преузела имовину и у бесцење је уступила арапским шеицима (који би дошли у посед националног блага тј. термалних извора) као уступак коришћења УАЕ кредита за рефинансирање буџета Републике Србије ?
  2. С обзиром на то да је Туристичка организација града Краљева последњих недеља поставила путоказе који упућују на хотел”Термал “и хотел”Минерал”, питамо да ли је идеја била да случајни туристи сврате на кафу и пиће и затекну призор страве и ужаса, јер су хотели затворени, запуштени и закоровљени ?
  3. Да ли је такав приступ према бањском потенцијалу Краљева суштина туристичке, економске и маркетиншке стратегије градске власти?
  4. Зашто се у парламенту Републике Србије не говори о реалности и положају Матарушке и Богутовачке бање ?

728Краљево има 7 народних посланика и за све њих важи правило да ћуте и слепо следе личне интересе..

Потпредседник градског одбора Покрета за преокрет у Краљеву Микица Вучинић захтева да, поред наведених питања, градска власт решава и друге елементарне проблеме Матарушке бање, као што је водоснабдевање, односно учестале рестрикције и несташица воде и застарелост водовода са азбестним цевима.

Scroll to Top