ПОСТОЈИ ЛИ У СУБОТИЦИ ОПОЗИЦИЈА?

Градски одбор Покрета за преокрет у Суботици са забринутошћу констатује да се  након 100 дана од формирања градске власти и пола године од одржаних избора, стање у Суботици погоршава из дана у дан. Посебно брине чињеница да је критика таквог стања у Скупштини града практично угушена!  Осим Мађарског покрета, све остале опозиционе странке ћутке прелазе преко нагомиланих проблема који се првенствено огледају у подели плена између СНС-а и СВМ-а.

Градски одбор Покрета за преокрет јавно пита да ли је тачно да су поједине опозиционе странке зарад јавних функција за њих и чланове њихових породица прихватили улогу декора суботичке Скупштине. Како то да на бројне  проблеме, попут стања у градским предузећима и градским службама, већина опозиционих странака затвара очи.

“Покрет за преокрет је био брутално  онемогућен да учествује на локалним изборима и поред одлуке Управног суда.  Сада је  јасно зашто. Истина о стању у Суботици требала је да буде далеко од очију јавности.  Позивамо опозиционе странке  које, осим Мађарског покрета, окрећу главу од проблема да кажу да ли су опозиција или су део власти. Грађани Суботице нису заслужили овако катастрофалну власт а ни лицемерну опозицију која се, уместо да буде критика и брана бахатој власти, понаша као њен саучесник”- истиче Дарко Антељ, потпредседник ПО Покрета за преокрет.

Scroll to Top