Цена грејања у Врбасу неоправдано висока, иако је мазут драстично појефтинио

Покрет за преокрет оцењује да је политика у вези с ценом грејања коју спроводи  Градска  топлане ЈКП „Стандард“ у Врбасу скандалозна и недопустиво  уцењивачка по потрошаче, те тражи да ово јавно предузеће цену грејања формира у складу са реалним параметрима а не у складу са алавошћу руководства, на челу с некомпетентним директором!

Преокрет подсећа да градска топлана у Врбасу не уважава околност да је цена мазута, који је претежни енергент у котларницама наведеног комуналног предузећа на историјском минимуму у последње две године, већ инсистира на цени грејања која је неоправдано висока! Мазут је тренутно 3 пута јефтинији него што је био пре 5 или 6 година. Уместо да цене грајања, сразмерно ценама енергената, буду драстично смањене, „Стандард“ је исказао спремност да цену грејања умањи тек за неки симболичан износ да би се у јавности створио утисак како топлана излази у сусрет незадовољим  корисницима.

„Врбашани не пристају на овакву манипулацију. Не може грејање у Врбасу да кошта онолико колико алавом руководству топлане треба него онолико колика је његова реална цена!“ кажу у Покрету за преокрет у Врбасу

Преокрет  захтева да општина Врбас  у што скоријем року оснује независну комисију која ће правилно проценити све околности, и на основу реалних параметара: цена енергената, трошкова амортизације и одржавања, сезонских ремонта котлова, одржавања инсталација тј. система даљинског грејања, и осталих трошкова јавног снабдевача, формира реалну цену грејних услуга у Врбасу!

Грађани Врбаса у вези с проблемом грејања писали су петицију, жалили се заштитнику грађана, покрајинском заштитнику права, Министарства рударства и енергетике и решени су да од својих захтева не одустану! Осим што се ради о покушају беспризорне пљачке грађана, посебан гнев Врбашана изазива чињеница да је на челу топлане особа (господин Драган Михајловић) која је ову одговорну функцију преузела са 8 (ОСАМ!) дана радног искуства.

Покрет за преокрет  тражи да се независна комисија хитно формира и проблем у вези с грејањем реши

Scroll to Top