Тражимо одговорност због скандалозног кашњења у изградњи Жежељевог моста

Покрет за ПРЕОКРЕТ оцењује да је вишегодишње кашњење у изградњи Жежељевог моста у Новом Саду својеврсан скандал због ког они који су начинили пропусте треба да одговарају.

Иако је већину новца за градњу моста обезбедила Европска унија, неспособна власт не успева да организује градњу овог национално важног инфраструктурног објекта, који се налази на једном од кључних саобраћајних европских праваца.

Радови који су започети 2012 одине,  у протеклом периоду тапкају у месту и сада је сасвим извесно да они неће бити готови ни до краја 2017. године

„Градња Жежељевог моста је слика и прилика  власти Александра Вучића. Само маркетинг и сликање а у позадини прах и пепео! Чиме ће сада Вучићева информативна машинерија оправдати кашњење? Раније је био крив Пајтић. Ко је сада крив? Игор Мировић или Милош Вучевић? Јасно је да је крива неспособна напредњачка власт која кадровима од месне заједнице до националног нивоа упропаштава Србију“ каже председник Покрета за преокрет проф.др Јанко Веселиновић

Покрет за преокрет подсећа да је поред моста чија иградња стагнира, за његово стављање у функцију потребно изградити и приступне путеве. За тај посао још није урађена ни пројектна документација а избор извођача радова није ни на видику. Ако знамо да је за те радове потребно најмање годину дана, јасно је да ћемо се до завршетка моста још начекати.

Scroll to Top