ГРАЂАНСКА АКЦИЈА ПРОТИВ НЕЛЕГАЛНЕ ВЛАДЕ

Грађанска акција поводом избора које су обележили: крађа, нерегуларности и прекрајање изборне воље, на основу којих се након Народне скупштине бира и  Влада Републике Србије биће одржана у уторак, 9.августа, у Пионирском парку у 18 часова. У 18:30 медијима ће се обратити организатори скупа.

Под слоганом „Против изборне крађе – за поштене изборе“ окупиће се они који сматрају да је недопустиво да нелегитимна  Народна скупштина, која је производ бруталног прекрајања изборне воље грађана бира нелегитимну Владу. Ово је акција свих  они који не желе да се помире са чињеницом да се гласови купују за новац а изборна воља бирача фалсификује.

Акцију ће организовати Покрет за ПРЕОКРЕТ, заједно са Коалицијом за поштене изборе коју још чине Покрет за демократију Давидовић Грол, Покрет за толеранцију и  Коалиција зелених покрета, а отворена је за све политичке организације, синдикате и удружења која за циљ имају стварање услова за поштене изборе.

„Не желимо Владу чији избор се организује на препад и која личи на хајдучију као и протекли избори. Тражимо формирање привремене Владе, која би имала задатак да створи услове за одржавање ПОШТЕНИХ ИЗБОРА. Посланике опозиције још једном позивамо да не учествују у раду нелегитимне Народне скупштине и да се придруже захтеву за стварању услова за одржавање ПОШТЕНИХ ИЗБОРА.“- истиче председник Покрета за преокрет проф. др Јанко Веслиновић

Партиципирање у раду Народне скупштине Републике Србије која нема легитимитет, будући да је заснована на изборној крађи а не на вољи народа је покушај да се крађа озакони!

Ова акција биће прилика и да се искаже  протест против све веће диктатуре, укидања правне државе, насиља, ограничавања медијских слобода, израбљивања радника,  угрожавања права пензионера,  тешког положаја младих и понижавања образовања и науке.

ПОЗИВАМО ГРАЂАНЕ ДА СЕ ПРИДРУЖЕ АКЦИЈИ А МЕДИЈЕ ДА ИЗВЕШТАВАЈУ!

Scroll to Top