ОСУДА НАПАДА

Покрајински одбора Покрета за преокрет за Војводину оштро осуђује физички напад на Драгана Тришића председника Општинског одбора и одборника СРС у Сремским Карловцима. ПО Преокрета тражи хитну истрагу и откривање починиоца, овог несумњиво политички инспирисаног напада.

ПО Преокрета подсећа на бројна нерасветљена кривична дела, са политичком позадином, која су се у Војводини десила од доласка Српске напредне странке на власт 2012.године. За сада се не зна ко су нападачи на политичке противнике СНС-а у  у Врбасу, Оџацима, Кули и другим војвођанским општинама. Нису окончани ни поступци против оних који су 2012. године куповали гласове за новац.

Покрет за преокрет подсећа Министарство унутрашњих послова на кривична дела против политичких функционере и чланове опозиционих странака у Војводини чије пријаве стоје у фијокама. Покрет за преокрет неке од њих није износио у јавност због интереса истраге. Кривичних дела насиља са политичком позадином било је и у Сремским Карловцима током кампање за претходних изборе. За те нападе нико није одговарао. Појединци кривична дела нису ни смели да пријаве, због претњи које су им приликом тих напада упућене.

Имајући у виду да су политички батинаши у Војводине постали све бескурпулозни тражимо од надлежних органа да хитно предузму мере против њих како насиље не би ескалирало.

Scroll to Top