Покрет за ПРЕОКРЕТ:“Због неспособности нових директора јавних предузећа у Новом Саду испаштаће грађани“

Градски одбор Покрета за преокрет у Новом Саду изражава дубоку забринутост за функционисање новосадских јавних предузећа, с обзиром на то да су на места директора тих предузећа, на данашњој седници Скупштине града постављени људи више него сумњивих компетенција, оскудног образовања и проблематичних и чудноватих биографија.

Да је на делу вулгарна подела плена у којој је једини критеријум за именовања била страначка припадност, односно политичка подобност говори чак и летимичан преглед биографија новопостављених директора. Покрет за преокрет пита да ли је могуће да Нови Сад нема компетентније особе за управљање јавним предузећима од људи у чијим биографијама пише нпр „десет година водио пицерију Лупус у истоименом тржном центру“?

Будући да новим директорима јавних предузећа упадљиво недостају компетенције, да су образовање стицали на местима сумњиве репутације (у неким биографијама није ни наведено који је факултет кандидат завршио и где) намеће се закључак да их је на места на која су постављени препоручила страначка подобност.

Покрет за преокрет оцењује да начин на који су директори јавних предузећа у Новом Саду бирани, изазива оправдан страх код Новосађана да ће се нестручност нових директора брзо показати кроз цену и квалитет комуналних услуга.

„Жалимо што је управљање Новим Садом поверено људима који град разумевају као страначки плен, а управљање јавним предузећима као згодан начин да се напуне страначке касе и приватни џепови. Такође жалимо што у одабиру челних људи града стручност, углед и искуство немају никаку важност. Договор са Александром Вучићом или блискост са њим основни је услов да би неко био постављен  на одговорну функцију у држави, граду и општини. Нажалост сваки градоначелник у Србији али и сваки иоле важнији чиновник бира се као да Александар Вучић бира себи кума, по принципу – допада ли се премијеру и да ли је „добар“ са њим или не. Трагичне последице оваквог одабира нажалост трпе грађани Србије, па и грађани Новог Сада“ каже председник Градског одбора Покрета за преокрет у Новом Саду Миодраг Протић.

Scroll to Top