У СУБОТУ ГРАЂАНСКИ ПРОТЕСТ ПРОТИВ ИЗБОРНЕ КРАЂЕ

Грађански протест поводом конституисања нелегитимне и нелегалне Народне скупштине Републике Србије, утемељене на изборима које су обележили: крађа, нерегуларности и прекрајање изборне воље, биће одржан у суботу 4.јуна у 12 часова, на Тргу републике у Београду.

Под слоганом „Против изборне крађе – за поштене изборе“ окупиће се они који сматрају да је недопустиво да правни поредак у Србији уређује Народна скупштина која је производ бруталног прекрајања изборне воље грађана; они који не желе да се помире са чињеницом да се гласови купују за новац а изборна воља бирача фалсификује.

Протест се одржава на иницијативу грађана, из потребе да се заштити право гласа (и право на фер изборе) као темељно грађанско право.

Тражимо формирање привремене Владе, која би имала задатак да створи услове за одржавање ПОШТЕНИХ ИЗБОРА. Посланике опозиције позивамо да не учествују у раду нелегитимне Народне скупштине и да се придруже захтеву за стварању услова за одржавање ПОШТЕНИХ ИЗБОРА.

Иако су готово све политичке странке које су након избора говориле о изборној крађи одустале од те теме, грађани нису заборавили!

Партиципирање у раду Народне скупштине Републике Србије која нема легитимитет, будући да је заснована на изборној крађи а не на вољи народа је покушај да се крађа озакони!

Недопустиво је да нови сазив највишег законодавног тела, без упоришта у вољи народа, доноси законе који се тичу свих нас и уређује друштвени амбијент у којем живимо.

КРАЂА НЕ СМЕ ДА БУДЕ ОЗАКОЊЕНА!

Scroll to Top