N1: Покрет за преокрет: Протест против изборне крађе

Извор: N1

Покрет за преокрет најавио је да ће на дан конституисања Скупштине Србије организовати у Београду протест “Против изборне крађе – за поштене изборе” и оценио да ће нови сазив парламента бити “нелегитиман”.

Покрет за преокрет је у саопштењу за јавност навео да су протекли избори били обележени “крађом, нерегуларностима и бруталним прекрајањем изборне воље”.

“Званични резултати избора не представљају изборну вољу бирача, већ вољу режима и свих оних који су прихватили да зарад посланичких мандата и привилегија постану саучесници у урушавању демократије и њених вредности”, пише у саопштењу.

Покрет за преокрет је оптужио поједине опозиционе странке да су одустале од борбе за утврђивање правих резултата избора, чиме су се “утопиле у постизборне представе, у чијој су главној улози Александар Вучић и Српска напредна странка”.

Та странка је затражила да се формира привремена Влада Србије, која би имала задатак да створи услове за одржавање поштених избора, а од посланика опозиције да не учествују у раду нелегитимне скупштине.

“Ово је надстраначко питање па је отуда и протест грађански а не страначки. Ово је прилика да политичке организације стану на страну грађана, у одбрану њихових права; да политичари приђу грађанима а не грађани политичарима”, наводи се у саопштењу.

Додаје се да ће се на протесту окупити сви они који се боре за поштене изборе и не желе да се помире са чињеницом да се у Србији “гласови купују за новац а изборна воља бирача фалсификује”.

Наводи се да ће протест бити одржан на Тргу Републике у Београду, уочи конституисања Скупштине Србије, а тачно време одржавања протеста биће утврђено када буде познат термин одржавања конститутивне седнице скупштине.

http://rs.n1info.com/a164622/Vesti/Vesti/Pokret-za-preokret-Protest-protiv-izborne-kradje.html

Scroll to Top