Вучић омогућио Арапима да упропасте српске оранице у Карађорђеву

Безумни и антидржавни аранжман који је власт Александра Вучића склопила с Арапима уступајући им српске оранице у Карађорђеву већ показује погубне резултате.

Покрет за ПРЕОКРЕТ упозоравао је још приликом склапања овог сумњивог посла (2014.године) да се ради о договору мимо свих правила пословања, уз кршење процедура, непоштовање интереса Србије и на штету грађана Србије

„Показало се да је договор с Арапима  још гори него што смо се прибојавали. Премијер Србије Александар Вучић и његови партнери из арапске компаније обећавали су и најављивали профит и четири пута веће приносе од уобичајених. Испоставило се међутим да су приноси на њивама које обрађују Арапи прве године били четири пута МАЊИ од просечних. Такође, арапска фирма је у 2015 години за закуп 3534 хектара пољопривредне земље у Карађорђеву уплатила милион евра мање од просечне цене закупа која се плаћа за оранице у том делу Војводине“ каже председник Покрета за преокрет проф.др Јанко Веселиновић.

Покрет за преокрет тражи да тужилаштво и државна ревизија покрену поступак утврђивања да ли је било кршења закона у вези са уступањем пољопривредног земљишта Арапима и да ли евентуално има елемената за кривичну одговорност.

Преокрет се залаже за то  да се хитно заустави распродаја односно поклањање српских ораница и уништавање најважнијег ресурса који Србија има.

Scroll to Top