Власт која се темељи на нерегуларним, односно покраденим изборима не може бити легална

Покрет за ПРЕОКРЕТ оцењује да власт у Србији, почевши од  Народне скупштине, као и Владе која у њој буде изабрана, неће бити ни легална ни легитимна, будући да ће бити заснована на нерегуларним изборима, односно изборној крађи.

Готово да не постоји ни један политички субјект у Србији који није оценио да су протекли избори били нерегуларни. То су учиниле све опозиционе странке али им се у таквој оцени придружила и Српска напредна странка, односно Александар Вучић који је говорио о „чудним начинима“ на који су поједине опозиционе странке прешле цензус.

Покрет за преокрет, заједно са Левицом Србије, односно наша коалиција „Борко Стефановић – Србија за све нас“ уложила је приговор Републичкој изборној комисији тражећи да избори одржани 24.априла и 4.маја буду поништени због изборне крађе (нпр само на једном бирачком месту Лепосавић 09 Лешак украдено је 109 гласова а још огроман број неправилности постојао је је на биралиштима широм Србије.)

„Покрет за преокрет нема разумевање за опозиционе странке које су најавиле учешће у раду Народне скупштине Републике Србије и на тај начин  давање легитимитета изборима, иако ће у парламенту  седети и посланици који су то постали на основу изборне крађе. Немогуће је замислити да ће садашња власт одустати од будућих изборних крађа уколико овога пута изборне нерегуларности буду аминоване од стране опозиције. Прича о захтеву за формирање анкетног одбора за испитивање изборних неправилности је парадоксална јер како орган који је настао на бази изборних нерегуларности може да исту и утврђује. Не може финансирање странака, које се стиче верификацијом мандата,  бити разлог да се прихвате изборне нерегуларности. Нема тих милиона на страначким рачунима који смеју да буду цена за владавину права и будућност земље. Нелогично је да неки политички субјекти у заносу због преласка цензуса заборављају на елементарну ствар,  а то је да су ови избори нерегуларни. Не желимо да умањујемо значај њихових резултата, али немогуће је превидети ову чињеницу, због које сам ја сматрао, да је и организован протест опозиције “– истиче председник Покрета за преокрет проф. др Јанко Веселиновић.

Покрет за преокрет ће свим демократским средствима тражити поништавање последњих избора. Такође, настављамо да се боримо за стварање услова да фер и поштене изборе, што мора да подразумева равноправну предизборну утакмицу, слободно кандидовање, једнаке могућности за спровођење свих изборних радњи, као и слободу медија и равноправност свих политичких учесника на јавним сервисима. Покрет за ПРЕОКРЕТ сматра да су слободни и фер избори темељ правне државе и демократије у Србији, а не празна политикантска парола

Scroll to Top